بررسی نیاز به درمان های ارتودنسی در دانش آموزان

چکیده:
عنوان: بررسی نیاز به درمان های ارتودنسی در دانش آموزان ۱۶-۱۴ ساله منطقه ۱۹ آموزش و پرورش تهران

سابقه و هدف : نیاز به درمان های ارتودنسی الگوی شناخته شده ای ندارد و دندانپزشکان نظرهای متفاوتی درباره نیاز به درمان ابراز می کنند. آگاهی از میزان نیاز به درمان های ارتودنسی برای برنامه ریزی های کلان بهداشتی و بیمه دندانپزشکی اهمیت ویژه ای دارد. در این پژوهش، نیاز به درمان های ارتودنسی در دانش آموزان ۱۶-۱۴ ساله منطقه ۱۹ آموزش و پرورش شهر تهران تعیین شد.
مواد و روش ها: در این پژوهش ۴۶۰ دانش آموز ۱۶-۱۴ ساله دبیرستانی از منطقه ۱۹ آموزش و پرورش شهر تهران معاینه شدند و نیاز به درمان های ارتودنسی به کمک جزء سلامت دندانی(DHC) شاخص نیاز به درمان های ارتودنسی(IOTN) بررسی شد. نمونه ها از شش دبیرستان دولتی دخترانه و پسرانه به طور تصادفی وبه نسبت جمعیت انتخاب شدند و معاینات به کمک آیسلانگ و خط کش DHC زیر نور آفتاب و روی صندلی معمولی انجام شد و یافته ها برای بررسی میزان نیاز در هر گروه و مقایسه بین گروه های مختلف تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: از میان دانش آموزان معاینه شده ۶/۱۷ درصد در رتبه ۴و۵، ۹/۲۵ درصد در رتبه ۳ و ۵/۵۹ درصد در رتبه ۱و۲ سلامت دندانی قرار می گیرند. رابطه معنی داری میان نیاز به درمان های ارتودنسی با جنس و سن مشاهده نشد. (P>0.05) بیشترین عوامل ایجاد کننده نیاز به درمان جابه جایی نقطه تماس، اورجت، اپن بایت و کراس بایت بود.

نتیجه گیری: ۶/۱۷ درصد از دانش آموزان منطقه ۱۹ آموزش و پرورش شهر تهران به درمان های ارتودنسی نیازمندند. جنس افراد تاثیری بر میزان نیاز به درمان های ارتودنسی ندارد. دانش آموزان حاضر در مدارس دولتی کمتر از خدمات بهداشتی و درمانی بهره می برند. عوامل ایجاد کننده نیاز به درمان در جامعه مورد بررسی ما، جابه جایی نقطه تماس، اورجت، اپن بایت و کراس بایت بوده است.

با آگاهی از نیاز به درمان ارتودنسی در سایر گروه های جمعیتی می توانیم برنامه ریزی های بهداشتی بهتری تدوین کنیم و بیمه دندانپزشکی را برای بهره مندی افراد نیازمند به درمان توسعه دهیم.

فهرست
الف ـ یاد و نام خداوند
ب ـ صفحه عنوان
ج ـ تقدیر و تشکر و قدردانی
د ـ تقدیر و تشکر
ه ـ و ـ چکیده فارسی
فصل اول: دلایل انتخاب موضوع ۱
بیان مساله ۴-۲
بررسی پیشینه پژوهش ۲۰-۵
معرفی شاخص نیاز به درمان های ارتودنسی ۲۹-۲۰
اهداف ۳۰
فصل دوم: متغیرها ۳۲-۳۱
مواد و روش ها ۳۵-۳۳
مسائل اخلاقی و انسانی طرح ۳۷
فصل سوم: یافته ها ۴۳-۳۸
فصل چهارم: بحث ۴۶-۴۴
نتیجه گیری ۴۷
پیشنهادات ۴۸
مشکلات ۴۸
منابع ۵۱-۴۹
Abstract 52

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 60

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.