تحقیق در مورد گیاه برنج
این تحقیق در مورد گیاه برنج می باشد که در مورد تاریخچه ، گیاه شناسی ، ساختمان و خواص برنج بحث می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی، گیاه شناسی ، صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
برنج از مهم ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هم اکنون «ده ها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما این ها در دو زیرگونه کلی جای می گیرند.
شواهد پیدایشی نشان می دهد که برنج در ۸۲۰۰ – ۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفته است. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس می زدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت. برنج به اروپا از آسیای غربی و به آمریکا توسط استعمارگران اروپایی معرفی شد.
تاریخچه برنج
تاریخچه برنج به هزاران سال قبل برمی گردد. در قدیم، مردم براین عقیده بودند که برنج هدیه و پاداشی از طرف خداوند می باشد. هنوز نیز در بعضی تمدن ها مردم براین باورند. کشت برنج تقریبا ۴هزار سال قبل از میلاد مسیح در کشورهای هند و چین متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا محسوب می شود. کشت برنج در ایران در نواحی شمالی کشور و حتی استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد و براساس شواهد موجود، این محصول قرن ها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته و امروزه به یکی از مهم ترین موادغذایی تبدیل شده است.
در دنیا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهای آسیایی حدود ۹۰ درصد از برنج دنیا را تولید می کنند.
برنج گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا۵/۱متر میرسد ودر مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید. ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است . هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد . میوه آن بشکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها درانتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می نامند . برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می شده است . برنج بعدا از آسیا به ژاپن ، سبلان و دیگر نقاط استوایی کره زمین راه یافت و در قرن هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند.
پیشینه برنج در ایران
بر اساس نظر لائوفر، کشت برنج درایران پس از تسلط اعراب به ایران، رونق گرفته است، به نظر وی، در دوره ساسانیان برنجکاری وجود نداشته است. م.و.پیگولیوسکایا با توجه به اسناد مکتوب، کشت برنج درایران را به دوره ساسانیان منتسب می داند. پروفسور ام – جی – میسون نیز در بحث از تاریخ گسترش شلتوک درکشورهای خاورمیانه می نویسد که :کشت برنج در ایران از اوایل قرن اول میلادی شروع شده است. اگر چه شلتوک در ایران، اوایل قرن اول میلادی کشت می شد، لیکن کشت و گسترش آن درسطح وسیع، به احتمال زیاد از قرن ۶ تا ۷ میلادی آغاز شده است.
گیاه شناسی
برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) می باشد. برای شناخت بهتر گیاه برنج به ذکر قسمت های مختلف آن از قبیل ریشه، ساقه، برگ و غیره
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه برنج
پیشینه برنج در ایران
گیاه شناسی
ریشه
ساقه
برگ
پنجه زنی
ساختمان گل آذین
ساختمان گِل در برنج
گرده افشانی و لقاح
برنج ایرانی
ابعاد دانه برنج و اندازه آن
شرایط مناسب برای کشت برنج
خواص و فواید برنج برای سلامتی بدن
منبع عالی انرژی
فاقد کلسترول
سرشار از ویتامین
نشاسته مقاوم
تنظیم فشارخون
پیشگیری از سرطان
پیشگیری از اسهال خونی
مراقبت پوستی
ابعاد دانه برنج و اندازه آن
شرایط مناسب برای کشت برنج
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
17
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.