دانلود مقاله نقش آموزش و پرورش در تربیت

گروهی معتقدند آموزش و پرورش عملی است که به وسیله بزرگسالان روی خردسالان انجام می شود و به عبارت دیگر عملی است که نسل متقدم بر روی نسل متاخر انجام می دهد.
دسته ای آموزش و پرورش را کنش های تاثیراتی می دانند که در متعلم اعمال می شوند تا بدان وسیله در او شناخت ها، عادات، ارزش ها، روش زندگی و … بوجود آمده و به او اجازه می دهد که از خود فعالیتهای نهادی را که شخصاً قادر به تحقق آنها نبوده است، بروز دهد.
بنابر تعاریف فوق می توان گفت که آموزش و پرورش عملی است به منظور تربیت و تکامل روان و جسم، احساسات و عواطف یک فرد، که یک جامعه یا یک گروه اجتماعی سعی دارد بوسیله آن قدرتی را که از طریق یادگیری هایش بدست آورد، جهت ادامه حیات فردی و جمعی به اعضای جوان انتقال دهد. این چنین تربیتی لازم است تا موجب شود که فرد با استفاده بهتر از منابع موجود در یک جامعه و تفهیم ارزش های واقعی آن به سوی زندگی بهتر در آن جامعه جهت خود و دیگر افراد جامعه سوق داده شود. از این روست که هدف تعلیمات رسمی در یک اجتماع باید ضمن شناخت و شکوفایی استعدادها به حقیقت آنچه که می تواند ایده آل باشد و آنچه که باید مورد استفاده قرار گیرد، بپردازد.
کوشش های تربیتی باید دارای هدفی چون فراهم نمودن تسهیلات ادامه حیات فرد در ارتباط با جمع، متناسب با مکان و زمان، تفهیم مفاهیم ارزش ها، پیشرفت های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد.
مفهوم تعلیم و تربیت در هر جامعه ای با نظام اجتماعی آن ارتباط داشته و هدف تربیت در هر جامعه ای اختصاص به آن دارد. از این روست که در جوامع مختلف می تواند در مفهوم انتقال دانستنی ها، انتقال و تحلیل یادگیری ها، یک نیاز انسانی، وسیله حکومت حکام، وسیله منازعه برای تولید و بالاخره وسیله منازعه طبقات اجتماعی محسوب گردد.
نهاد آموزش و پرورش، در هر معنا و مفهومی که بکار رود، می تواند وسیله لازمی باشد جهت پیشرفت هر تحول دریک جامعه و بخصوص تحولی که در شئون مختلف اجتماعی بکار رفته و سیاست زندگی جمعی را استحکام می بخشد.
از این روست که تعلیم و تربیت می تواند در قالب مفهوم یک نیاز و لازمه ی بقای هر جامعه ای قلمداد شود.
عده ای از مربیان وظیفه تعلیم و تربیت را انتقال سرمایه تمدنی ذکر کرده اند که در اینجا باید این نکته مدنظر مربیان باشد که تنها انتقال این میراث موجب ترقی و توسعه آن نمی شود زیرا بسیاری از افکار نظریات، آداب و رسوم و عقایدی که سال ها در میان مردم یک جامعه نفوذ داشته و بوسیله نسل ها انتقال یافته اند و این افکار و نظریات به همان وضع سابق باقی مانده، بر اعمال مردم حکومت دارند. بنابراین وظیفه تعلیم و تربیت در مقابل میراث فرهنگی یا سرمایه تمدنی نه تنها انتقال آنها از نسلی به نسل دیگر است بلکه کار مهم تعلیم و تربیت یا مربی کمک به افراد در ارزش سنجی این میراث و توسعه آن هاست و شاید یکی از عوامل عقب ماندگی کشورهایی که در گذشته فرهنگ های غنی داشته اند همین امر بوده است که آنها فقط به انتقال میراث فرهنگی خود پرداخته اند و اقدامی برای ارزش سنجی و توسعه و پیشرفت آن میراث نکرده اند.
دانلود مقاله نقش آموزش و پرورش در تربیت
نقش آموزش و پرورش در تربیت
فهرست مطالب
 
آموزش و پرورش :
نیروی انسانی آموزش و پرورش :
معلم و آموزش و پرورش :
نقش معلم در آموزش و پرورش :
ویژگی های یک معلم :
خصوصیات مشترک معلم ها
علاقه به تدریس
ثبات عاطفی و روانی
ادامه به یادگیری
مهربانی و همدردی با دانش آموزان
روحیه همکاری
صبر و بردباری
رعایت انصاف در ارزشیابی ها
آشنایی با اصول روانشناسی
قدرت بیان
ارزشیابی از کار خود
آراستگی ظاهر
شخصیت و تعادل روانی معلم :
فهرست منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.