مقاله در مورد احتراق
این تحقیق در مورد احتراق می باشد و تعریف ، علل به وجود آمدن ، روش های انتقال حرارت و همچنین خاموش کردن اشتعال را مورد بررسی قرار می دهد.
مقدمه
حریق عبارت از احتراق شدید مواد سوختنی یا آتشی است ناخواسته و از کنترل خارج شده که معمولاً با نور، دود و حرارت زیاد توام است.
احتراق
احتراق عبارت از ترکیبی یک ماده سوختنی با اکسیژن و به عبارت کلی یک فعل و انفعال یا تغییر حالت شیمیایی و تغییر شکل یک نوع گروه مولکولی بصورت نوع یا انواع دیگر است که در نتیجه تجزیه مولکولها به اتمها یا اجزاء دیگر و ترکیب تمام یا قسمتی از آنها با اکسیژن خوشه های تازه مولکولی حاصل می شود.
علل حریق
اطلاع از علل حریق می تواند به نوعی در جلوگیری از ایجاد شرایط وقوع حریق موثر باشد . عوامل ایجاد حریق می تواند به دودسته کلی زیر تقسیم گردند :
– عوامل غیر الکتریکی
– عوامل الکتریکی
منشاء غیر الکتریکی می تواند مواردی مانند بمباران هوایی دشمن، بی احتیاطی های پیش بینی نشده، خرابکاری و… باشد.
منشاء الکتریکی حریق بطور کلی از تنظیم نامناسب سیستم های حفاظتی، عدم عملکرد مدارات حفاظتی بهنگام وقوع خطا و تداوم خطا ناشی از نقص در مدارات حفاظت و یا تجهیزات جداکننده خطا (نظیر کلید قدرت و…) سرچشمه می گیرد . برخی از شایع ترین موارد حریق عبارتند از :
– در تجهیزاتی مانند ترانسفورماتورها ، راکتوره ا، خازنها، ترانسفورماتورهای اندازه گیری و برخی کلیدها که در آ نها از یک ماده عایق و خنک کننده چون روغن استفاده می شود، وقوع قوس به دلیل اضافه ولتاژها و یا ضعیف شدن خاصیت عایقی ماده حاصل می گردد. دمای بالا ی قوس باعث تجزیه روغن و تولید بخار روغن یا گاز می شود که می تواند در نهایت منجر به انفجار استیلنی یا هیدروژنی گردد. این انفجار باعث پرتاب قطعات به اطراف و اشتعال روغن می گردد.
– کابلها در صورتیکه در معرض اضافه جریان قرار گرفته و مدارات حفاظت به موقع عمل نکنند موجب افزایش دما و در نهایت شعله ورشدن غلاف هادیها (که اکثراً ازجنس PVC می باشند) خواهد شد.
– آتش سوزی در ساختمان کنترل، رله و اطاق دیزل ژنراتور اضطراری
– آتش سوزی در انبار نگهداری تجهیزات، کابل، روغن، جعبه های چوبی و … (در صورت وجود در پست)
تئوری حریق: حریق یک اکسیداسیون سریع مواد سوختنی و گازها است که در این عمل گرما و نور بوجود می آید. ماده قابل احتراق که بنام ماده سوختنی معروف می باشد می بایست همراه اکسیژن یا گرما در کنار یکدیگر قرار گیرند. بطور کلی وجود سه عامل برای ایجاد یک آتش سوزی لازم است، یعنی اگر این سه عامل در یکجا جمع گردند آتش سوزی بوجود می آید.
فهرست مطالب
مقدمه
احتراق
علل حریق
1) مواد قابل اشتعال
2) حرارت
3) اکسیژن (هوا)
طرق مختلف انتقال حرارت
عوامل ایجاد اتش
طبقه بندی انواع آتش (اروپایی- ایرانی)
روشهای خاموش کردن آتش
طریقه خاموش کردن آتش های طبقه بندی شده
وسایل و لوازم مبارزه با آتش سوزی
1) خاموش کننده های آب و گاز
2) خاموش کننده پودر و گاز
3) خاموش کننده های 2 CO
4) خاموش کننده های هالوژنه
سیستمهای اتوماتیک اطفاء و اعلام حریق
انواع دتکتورها
بازرسی و شارژ کپسول های آتش نشانی
فایر باکس (جعبه های آتش نشانی)
سیستم آب پاش های خودکار (اسپرینکلر)
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
18
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.