مقاله در مورد انواع ویتامین ها

این تحقیق در مورد ویتامین ها بوده و انواع ، فواید ، عوارض ، علل کمبود و منبع موجود بودن آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
ویتامین ها نقش حیاتی برای سلامت انسان داشته و وجود آنها در بدن برای ادامه بقا لازم و ضروری است. ویتامین ها به دو گروه تقسیم می شوند؛ برخی محلول در آب و برخی محلول در چربی هستند.

از طرفی بهترین راه دریافت این ترکیبات موثر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده مناسب از تمام گروه هایی غذایی به ویژه میوه ها و سبزیجات است. کمبود ویتامین ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می کند که گاهی بسیار خفیف و گاهی خطرناک و غیرقابل جبران است. از این رو می توان به نقش حیاتی آنها پی برد. نشانه های کمبود، با توجه به نوع هر ویتامین در نقاط خاصی از بدن ظاهر می شوند.

ویتامینها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای سوخت و ساز مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین می شود و به بیماری های مختلف مانند بری بری و پلاگر می انجامد.

ویتامینها سبب تسهیل دگرگشت (سوخت و ساز بدن)، اسیدهای آمینه، چربی ها و کربوهیدرات ها می شوند و رشد و نمو و ترمیم سلولهای بدن را میسر می سازند. برخی از ویتامینها سبب جذب مواد غذایی در روده می شوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل می کنند. عمل آنها بر روی بافتهای اپی تلیال و همچنین استخوان بوده و در مجموع هر کدام از آنها از بروز یک عارضه جلوگیری می کند.

کلمه ویتامین از واژه یونانی ویتا به معنی «زندگی» است. فونک نام Vitalamine، یعنی آمینی که حیاتی بوده و برای ادامه زندگی ضرورت دارد، را به موادی که سبب بهبود بیماری بری بری می شد و از گروه آمین بوده اطلاق کرد. پس از آنکه معلوم شد بسیاری از ویتامینها از گروه آمین نیستند حرف e از آخر واژه ویتامین حذف و واژه Vitamin مورد قبول واقع شد.

ویتامین A
ویتامین A در کبد ذخیره می شود و کمبود آن در مدت زمان کوتاه، عارضه ای ایجاد نمی کند چون کبد در مواقع ضروری مقادیر زیادی از آن را برای استفاده بدن آزاد می کند. برخی از بیماری ها مثل اختلالات جذب و اسهال چرب باعث می شوند، کبد نتواند میزان کافی از این ویتامین راجذب کرده و در نتیجه فرد دچار علائمی از کمبود این ویتامین می شود. این علائم عبارت اند از اختلال در بینایی و شب کوری، اختلال باروری به ویژه در جنس مذکر، سقط خود به خود، کم خونی و اختلال در سیستم ایمنی.

ویتامین آ از نوع ویتامین های محلول در چربی است. ویتامین های آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.

بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم می شود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) می گویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری می کند.

ویتامین آ نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.

فهرست مطالب
مقدمه
ویتامین A
ویتامین D
فواید
عوارض مصرف کم
علل کمبود
افراد در معرض کمبود ویتامین دی
میزان مناسب
عوارض مصرف زیاد
ویتامین دی و بیماری ام اس
منابع ویتامین دی
درمان کمبود ویتامین دی
تفاوت کلسیم با ویتامین دی
ویتامین E و K
فواید ویتامین ای
کمبود ویتامین ای
مصرف بیش از اندازه
منابع حاوی ویتامین ای
نقش ویتامین E در ورزش
فواید ویتامین کا
کمبود ویتامین کا
منابع حاوی ویتامین کا
ویتامین های گروه B
ویتامین B1
ساختمان شیمیایی
عوامل شیمیایی موثر
کمبود تیامین
فعالیت کوآنزیمی
کربوکسیلاسیون ساده
دکربوسیلاسیون اکسیداتیو
نیاز بدن
ویتامین B2
ویتامین B3
ویتامین B5
ویتامین B6
عملکرد
علائم و نشانه های کمبود
منابع غذائی
افراد با نیازهای خاص
تداخل داروئی
ویتامین B9
کارکرد
موارد احتیاط
تداخل دارویی
اثر بر آزمایشهای تشخیصی
عوارض جانبی
موارد منع مصرف و احتیاط
ویتامین B12
نقش ویتامین ب 12 در بدن
چرخه جذب ویتامین ب۱۲
عوامل کمبود ویتامین ب 12
مسمومیت و تغییرات پوستی بر اثر کمبود ویتامین B12
ویتامین C
فواید ویتامین ث
کمبود ویتامین ث
مصرف بیش از اندازه
منابع حاوی ویتامین ث

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 44

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.