مقاله در مورد جمعیت و تنظیم خانواده
این تحقیق در مورد تنظیم خانواده می باشد و به طور کامل به بیان تاریخچه ، مفهوم و دیگر مطالب مهم در تنظیم خانواده می پردازد. این تحقیق به دانشجویان کلیه رشته ها جهت درس تنظیم خانواده پیشنهاد می گردد.
مقدمه
خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است و توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل و تنظیم خانواده زمینه ساز اصلی حرکت تکاملی و رشد یابنده انسان است؛ از این رو, فراهم کردن امکانات جهت نیل به این مقصود از وظایف حکومت اسلامی است.
از سوی دیگر خانواده پایگاه طبیعی حفظ سنتهای ملی, مذهبی و نگاهبان تمدن قومی و بهترین شیوه علمی ایجاد و تربیت کودکان است و جامعه باید از آن حمایت کند. حمایت و تربیت کودکان بعنوان تکلیف پدر و مادر در صورتی قابل اجرا و مفید است که این دو اتحادی با دوام داشته باشند و رشته ای استوار پیوند میان همسران را تضمین کند.
تنظیم و تکثیر موالید در اندیشه دینی
اسلام تا جایی به خانواده اهمیت داده است که در قوانین شریعت, تعادل بین روابط و حتی تعداد اعضای خانواده, ویژگی های ارتباطات تربیتی, وراثتی و اجتماعی و فرهنگی را مورد توجه قرار داده است. این مورد در سور متعدد بقره, نساء, نور, طلاق و آیات فراوان قرآن ذکر شده است. همه اینها برای حفظ کانون گرم خانواده است. در آیه ای از قرآن بحث تکثیر و توالد و حفظ تقوا نه تنها به اهل ایمان بلکه به همه اقشار توجه داده شده است؛
«یا ایها الناس اتّقوا ربکم الذی خلقکم من نفس واحده و خلق منها زوجها و بثّ منها رجالاً کثیراً و نساء فاتقوا الله الذی تساءلون به و الارحام …» (نساء, 1).
ابتدای آیه در مورد تکثیر ولد است و تقوی در خصوص خانواده, هم در ابتدای آیه و هم در آخر آیه مورد تاکید واقع شده است. جایگاه ارحام و ازدیاد آن و تکثیر نسل در زمره موارد تبیین این آیه است. دین مبین اسلام که به همه ابعاد وجودی انسان توجه دارد و برای هر کدام برنامه هایی تدوین نموده, در آیات و احادیث متعددی به تقدس بنیان ازدواج پرداخته و راهنمایی های ارزنده جهت حفظ و تداوم و استحکام آن ارائه داده است. واقعیت این است که خوشبختی را فقط در زندگی خانوادگی باید جستجو کرد.
دغدغه دیگر این است که زمین برای بندگان صالح است و باید نسل صالح و سالم را به جوامع ارائـه دهیم. طبق ایـن آیه هدف از تشکیـل خانواده شاکلـه یک نسل صالح را آغازیدن است و می توان اهداف آن را، 1- استحکام نظام خانواده بر اساس ارتباط درست میان افراد آن و سلامت اجتماعات بشری؛ 2- توالد و تناسل بر اساس نسل سالم که این امر در گرو بهداشت روان و اندیشه و نیز سلامت جسم است تا کمالی که در انسان است در شاکله مناسب خانواده صحیح شکل گیرد؛ 3ـ اقتدا به شیوه انسان های شایسته؛ 4ـ حفظ عفت و پاکدامنی؛ 5ـ قوام بخشی به دوستی، محبت و عشق؛ 6ـ بهداشت معنوی، سلامت، بهداشت در بعد جسمانی و مادی افراد در خانواده.
فهرست مطالب
مقدمه
تنظیم و تکثیر موالید در اندیشه دینی
خانواده در اندیشه حقوقی
سابقه تاریخی خانواده
مفهوم تنظیم در لغت و اصطلاح
مواردی از وضعیت نگران کننده فعلی
سابقه تاریخی مساله تنظیم خانواده
تنظیم خانواده در قرن 19
نگاهی به منابع دینی درباره زاد و ولد
تنظیم خانواده در آیات و روایات
ارزیابی روایات تکثیر و کنترل
روایات و حکم «عزل»
روایات ترغیب بر تکثیر
جمع بین روایات
نظر علما و فقها درباره عزل
ضرورتهای کنترل و تنظیم در جوامع فعلی
تنظیم خانواده و روش آن
عقیم سازی زن یا مرد
اقدام به از بین بردن نطفه
مراحل جنین از نظر قرآن
دیه جنین از نظر روایات
دیه جنین از نظر فقها
دیه جنین در قانون مجازات اسلام
بررسی نظر موافقان تنظیم خانواده
بررسی نظرات مخالفان تنظیم خانواده
اهداف تنظیم خانواده
انواع روشهای پیشگیری از بارداری
پیام مهم در تنظیم خانواده
اسلام و تنظیم خانواده
اثرات تنظیم خانواده بر بهداشت
منابع و مآخذ
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
47
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.