مقاله در مورد حقوق اساسی
این تحقیق در مورد حقوق اساسی بوده و به بیان مفهوم ، تاریخچه ، انواع ، منابع و شرایط حقوق اساسی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط جهت درس کار تحقیقی پیشنهاد می گردد.
مقدمه
حقوق اساسى، یکى از اقسام حقوق عمومى داخلى است؛ یعنى، حقوق عمومى ابتدا به حقوق عمومى داخلى و حقوق عمومى خارجى تقسیم مىشود. حقوق عمومى داخلى نیز به حقوق اساسى، حقوق ادارى، حقوق مالى و حقوق جزا تقسیم مىگردد. حقوق اساسى از موضوعات زیر سخن مىگوید:
دولت و شرایط تشکیل و اَشکال آن؛
سازمانها و نهادهاى سیاسى و روابط آنها با یکدیگر، همراه با وظایف آنها؛
حقوق ملت و آزادىهاى فردى و عمومى و تبیین چگونگى شرکت مردم در ایجاد قواى عالیه و طرز اِعمال حق حاکمیت مردم و رفتار متقابل ملت و دولت.
تاریخچه
به طور مشخص و عینی، آغاز دوره حقوق اساسی به قرن هجدهم و دوران روشنفکری و اندیشه نظام دمکراتیک و کنترل قدرت بر می گردد. رشته حقوق اساسی نخستین بار در جمهوری های ایتالیایی فرارا، در حدود سال ۱۷۹۸ مطرح شد ،رسما در سال ۱۸۳۵ آن را در آکادمی فرانسه به تایید رساند. از آن به بعد این اصطلاح به عنوان یک اصطلاح «فنی-حقوقی» معمول شد.
تعریف
به مجموعه اصول و قواعد حاکم بر روابط حکومت و مردم و نیز اقتدارات وظایف و مسئولیّت های نهادهای قانون گذاری، اجرایی و قضائی با عنایت به اصل تفکیک قوا حقوق اساسی اطلاق می گردد.
حقوق اساسی شاخه ای از حقوق است که قواعد مندرج در قانون اساسی را بررسی نموده و روابط مربوط به دولت را به معنای عامّ کلمه (حاکمیت) مورد دقّت قرار داده و حقوق نهادهای سیاسی تشکیل دهنده جامعه را تعریف می نماید.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
تعریف
موضوع
حقوق اساسی در دو بخش عمده
تقسیمات حقوق اساسی
منابع حقوق اساسی
انواع قانون اساسی
تعریف قانون اساسی
قانون اساسی سخت (انعطاف ناپذیر) و قانون اساسی نرم (انعطاف پذیر)
نهادهای حقوق اساسی در ایران
حقوق ملت در قانون اساسی
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
13
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.