مقاله در مورد روستای الموت

این تحقیق در مورد یکی از مناطق تاریخی ایران ، روستای الموت می باشد و به بررسی پیشینه تاریخی این منطقه ، جمعیت ، گویش و مناطق دیدنی آن جا می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های گردشگری ، جهانگردی ، جغرافیا ، معماری ، هنر و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
روستای اَلَموت یا رودبار الموت در رشته کوه های البرز، واقع در شمال شرقی یکی از بخش های شهرستان قزوین ، جنوب مازندران و گیلان، باختر طالقان و خاور رودبار زیتون قرار دارد.

“رودبار و الموت” تا قرن هفتم با عنوان “رودبار” معروف بوده و در کتاب ها نامش “رودبار” آمده است. پس از آن به دلیل حضور یاران حسن صباح در این منطقه، “الموت” معروف تر شد. این منطقه به نام های دیگری نیز چون بالا الموت و پایین الموت و رودبار محمدزمان خانی و خشکه رودبار نیز معرفی شده است.

در حال حاضر و پس از تقسیمات کشوری سال 1383، این منطقه به دو بخش “رودبار الموت” و “رودبار شهرستان” تقسیم شده که مرکز رودبار الموت، معلم کلایه و مرکز رودبار شهرستان، رازمیان است.

قلعه حسن صباح در روستای گازرخان در بخش رودبارالموت و قلعه لمبسر در بخش رودبار شهرستان قرار دارد. دو بخش رودبارالموت و رودبارشهرستان یا به عبارتی “رودبار و الموت” بزرگ بخشی از قزوین به شمار می روند.

مردم این منطقه در بخش رودبارالموت با مردم تنکابن و در بخش رودبار شهرستان با مردم روستاهای اشکورات، ارتباط فرهنگی و معیشتی بسیار داشته اند

رشته کوههای البرز در منطقه الموت دارای قلل معروف و مرتفعی است و سه محور عمده کوهنوردی در این مسیر به ترتیب عبارتند از:
*محور گرما رود – پیچ بن – سیالان با ارتفاع 4250 متر، دهستان سه هزار تنکابن
*محور اوان خشچال با ارتفاع 4150 متر دهستان دو هزار تنکابن
*محور هیر – ویار -گون کول اشکور کلاچای

منطقه ی الموت از چشمه های آب های معدنی و گرم مانند ((گرم رود)) ،(( آتان رود )) ، (( نینه رود)) برخوردار است.

آبهای الموت از چشمه سار و برف آب تاًمین می شود و مهمترین رودخانه های آن (( اندج رود)) ، (( الموت)) و(( طالقان رود)) است

طالقان رود یازده کیلومتری غرب روستای (( شهرک)) به رودخانه های اندج و الموت ملحق شده و رودخانه ((شاهرود)) را تشکیل می دهند. در دامنه های شمالی و جنوبی رشته کوههای البرز از دیرباز ، دژهای زیادی بنا شدهکه برخی از آنها مربوط به پیش از اسلام است این دژها در طول تاریخ مقر و پناهگاه بسیاری از سلاطین و حاکمان محلی از جمله حسن صباغ بود

از جمله مهمترین قلاع ناحیه رودبار و الموت می توان به قلعه ی شیر کوه ، قلعه ی شهرک ، قلعه ی حسن صباح ، قلعه ی نویزر شاه ، قلعه ی لمبستر ، قسطین لار، میمون دژ ، قلعه ی ایلان اشاره کرد.

فهرست مطالب
مقدمه
موقعیت جغرافیائی الموت
تقسیمات کشوری
جمعیت و گویش
حدود
ناهمواری ها
چشم اندازهای دیدنی الموت
قلعه الموت
حسن صباح ، فرقه اسماعیلیه و قلعه الموت
جوُر قلا (قلعه بالایی) و پیلا قلا (قلعه بزرگه)
قلعه لمبسر
دریاچه اوان در الموت
کتابخانه الموت

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 22

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.