مقاله در مورد مادران شاغل
این تحقیق در مورد مادران شاغل می باشد و شرایط شغلی و زندگی مادران شاغل را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی جهت بهتر نمودن شرایط بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم تربیتی ، علوم اجتماعی ، آموزش ابتدایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
در حال حاضر بسیاری از زنان در جوامع، شاغل هستند و شغل خود را به دلیل کسب درآمد، ارتباط با تخصص و رشته تحصیلی و یا صرفا لذت بردن ا زکار و به روز بودن در محیط های اجتماعی انتخاب کرده اند.
بررسی ها نشان می دهد درصد قابل ملاحظه ای از زنان شاغل بنا به دلایل مختلف مجبورند چند ماه پس از تولد نوزادشان به محل کار خود بازگردند.
مادران شاغل مسئولیت سنگین تری دارند زیرا باید هم در داخل و هم خارج از منزل وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند.
از طرفی مادر وسیعترین دنیای روانی و اجتماعی کودک است و از نظر کودک همچون کسی است که از تمام نقاط این جهان اطلاع دارد .
پژوهشگران معتقدند که اشتغال مادر موجب اختلال در تکوین شکل گیری دلبستگی کودک نسبت به مادر می شود چرا اینکه مراقبت کودک از حالت انفرادی به حالت گروهی در می آید و نتیجتاً دلبستگی کودک نسبت به مادر از حالت طبیعی خارج می گردد .
مسلم است که مادران شاغل همانند مادران غیرشاغل نمی توانند به طور تمام و کمال به کودکان خود رسیدگی کنند چون مادر چندین ساعت از روز را خواه ناخواه جدای از فرزند بسر می برد و وقتی که بعد از سپری شدن این ساعات به فرزند می رسد خستگی ناشی از دنیای ماشینی امروز و خستگی فکر و ذهنی به مادر اجازه نمی دهد که در آن ساعات باقی مانده روز به کودک رسیدگی کافی و لازم را نماید چون از طرف دیگر مسئولیت خانه و خانه داری نیز به دوش او می باشد .
هر چند که امروزه با توجه به افزایش فزاینده مادران شاغل و به منظور جلوگیری از اثرات جبران ناپذیر رشد و نمو کودک ، افزایش مرخصی زایمان ، ایجاد مهدکودک در محیط کار بر طبق استاندارد جهانی و زدودن مشکلات اقتصادی در ابعاد مختلف از وظایف حساس دولت به شمار می رود .
کارشناسان معتقدند بهتر است کودکان در ۲ سال اول زندگی به دلیل شکل گیری شخصیت و ایجاد حس اعتماد در کودکان به تنهایی و به دور از مکان های شلوغ نگهداری شوند.
برای این منظور نگهداری کودک از سوی مادر بزرگ یا یکی کمتر از اعضای نزدیک خانواده (در صورتی که اختلاف سلیقه اساسی در زمینه تربیت کودک با مادر وجود نداشته باشد) بهتر است کودکان را به مهد کودک برد .
در حال حاضر بسیاری از زنان در جوامع، شاغل هستند و شغل خود را به دلیل کسب درآمد، ارتباط با تخصص و رشته تحصیلی و یا صرفا لذت بردن ا زکار و به روز بودن در محیط های اجتماعی انتخاب کرده اند.
بررسی ها نشان می دهد درصد قابل ملاحظه ای از زنان شاغل بنا به دلایل مختلف مجبورند چند ماه پس از تولد نوزادشان به محل کار خود بازگردند.
مادران شاغل مسئولیت سنگین تری دارند زیرا باید هم در داخل و هم خارج از منزل وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند.
حال اگر در این میان نکات لازم برای تعادل میان این دو را رعایت نکنند به مرور دچار فرسایش روحی و جسمی شده خود و فرزندانشان را با مشکلاتی روبرو می سازند.
از این رو این مادران باید با مواردی آشنا شوند تا در صورت شاغل بودن به تعادل میان محیط خانه و کار منجر شود.
بدیهی است که زنان دارای نقش سازنده در عرصه های مختلف زندگی هستند و البته مسئولیت زنانی که علاوه بر وظایف خانه داری، مشاغل اجتماعی نیز می باشند بیشتر است. علاوه بر این مهمترین وظیفه یک مادر شاغل، همسرداری و تربیت فرزندانی سالم و صالح است. کودکان سرمایه های فردای جامعه هستند و حساس ترین و آسیب پذیرترین گروه اجتماع را تشکیل می دهند از این رو حضور مادر کنار فرزند بخصوص در ما ه های نخست تولد، هم از لحاظ تامین نیازهای عاطفی و جسمانی و هم ایجاد احساس اعتماد و امنیت در کودک، لازم و ضروری می باشد.
اگر شما به واسطه کار و یا برحسب ضرورت، کودک خود را به مربی یا مهد سپرده اید در صورتی که کودک شما از نظر سنی در شرایط مناسبی باشد و در انتخاب مهد و یا مربی نهایت دقت را کرده باشید هیچ دلیلی ندارد فکر کنید به او آسیب رسانده اید. مهمترین مسئله ای که در این میان وجود دارد این است که کودک در خارج از منزل با برخی عوامل بیماری زا مواجه می شود و ممکن است احتمال سرماخوردگی و برخی بیماری های جسمی و فصلی در او افزایش یابد اما این کودکان غالبا از نظر روانی و احساسی رشد قابل قبولی دارند و معمولادچار مشکل خاصی نیستند مگر مشکلاتی که ریشه در فضای خانواده دارد که بسیاری از این موارد نیز به دلیل شاغل بودن مادر نیست.
شاید برایتان جالب باشد بدانید ارتباط و صمیمیت میان مادران شاغل و کودکان به هیچ وجه ضعیف تر از این ارتباط در مادران خانه دار نیست. در ضمن کودکانی که مادران شاغل دارند به دلایل گوناگون وابستگی کمتری دارند و احساس مسئولیت بیشتری نیز می کنند. آنها به دلیل اینکه بیشتر در محیط های اجتماعی و خارج از منزل هستند در صورتی که تحت تربیت و آموزش صحیح قرار گیرند ارتباط اجتماعی خوبی برقرار می کنند و یاد می گیرند چگونه به دیگرن هم اعتماد کنند.
فهرست مطالب
مقدمه
زمان بازگشت به کار، پس از تولد فرزند
نگهداری از کودک
حتما زمانی را به کودک خود اختصاص دهید
کودک و مهد
کار مناسب تر
به اندازه کافی استراحت کنند
برای انجام کارهایتان برنامه ریزی کنید
احساس گناه نکنید
فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟
مادر شاغل
مراقبت بیشتر، سلامت بیشتر
فرزندان مادران شاغل، تغذیه ناسالم و تحرک بدنی کمی دارند
کار کردن مادر شاغل در خانه
زندگی آرام تر برای مادران شاغل
برنامه ریزی کنید
بیش از حد برای فرزندتان برنامه نچینید
کمال گرایی را کنار بگذارید
دست اندازهای صبحگاهی را هموار کنید
نه گفتن را یاد بگیرید
به اندازه کافی بخوابید
هشدار به مادران شاغل
چسبیدن بیش از حد به والدین
نافرمانی و حرف نشنوی
مادران شاغل کودکان چاق تری دارند
بررسی اشتغال زتان و نظریه دانشمندان مختلف در خصوص آن
علل رشد اشتغال زنان
سه نوع تفکر و برداشت رایج در ارتباط با اشتغال زنان
منابع و مآخذ
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
40
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.