مقاله درباره عناصر کمیاب جدول تناوبی
این تحقیق با موضوع عناصر کمیاب جدول تناوبی می باشد و لیتس عناصر کمیاب محیط زیست را نام برده و به صورت مختصر به معرفی کاربرد و محل یافت آن ها می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های شیمی ، محیط زیست و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
عناصر کمیاب زمین، عنصرهای 58 تا 71 جدول تناوبی را تشکیل میدهند و جزو عناصر واسطه داخلی می باشند. وجه تسمیه لانتانیدها از عنصر 57 جدول یعنی لانتان(La) گرفته شده است. باید توجه داشت که خواص شیمیایی این دسته از عناصر مشابه خواص لانتان می باشد. در واقع اطلاق نام عناصر نادر یا کمیاب، از آنجائیکه این عناصر نه کمیابند و نه به آن دسته از اکسیدهای خاکی مانند(اکسیدهای)آلومینیوم، زیرکونیوم و ایتریوم تعلق دارند، غلط مصطلح است.
زمانی که نخستین اعضای این گروه برای اولین بار کشف شد، بصورت اکسید مجتمع گردیده بودند و از آنجایی که این اکسیدها تا اندازهای به اکسیدهای کلسیم، منیزیم و آلومینیوم که بعدها به آنها عنوان اکسیدهای خاکی اطلاق گردید شباهت دارند، لذا این عناصر به نام عناصر کمیاب معروف گردیدند. در هر صورت باید توجه داشت که سریوم در پوسته زمین بسیار فراوان تر از سرب بوده و نیز ایتریم از قلع بسیار فراوانتر است و حتی بایداذعان نمود که کمیاب ترین خاکهای کمیاب، به استثنای پرومتیم، بسیار از عناصر گروه پلاتین فراوانترند.
مهمترین کانی های عناصر کمیاب عبارتند ازمونازیت، زنوتیم، بستناسیت. معمولااین مواد بوسیله اعمال مکانیکی مانند شناورسازی و یا استفاده از روشهای مغناطیسی تغلیظ میشوند.
سپس لانتانیدها در حالتیکه بصورت کانیهای فسفات یا سیلیکات می باشند، بوسیله اسید مورد شستشو قرار می گیرند. برخی از کانیها مانندکولومبوتانتالات ها با کربن حرارت داده شده و یا تحت تاثیر کاستیک قوی قبل از سنگ شویی قرار داده میشوند.
تربیوم (Terbium)
تربیوم، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی دارای نشان Tb و عدد اتمی 65 می باشد.
پیدایش: تربیوم هرگز بصورت عنصر آزاد در طبیعت وجود ندارد، اما در کانیهای زیادی از جمله سیریت، گادولینیت و مونازیتC , La , Th , Nd , YPO4 که دارای بیش از 03/0% تربیوم ، زنوتایم( YPO4)و اوکسنیت که دارای 1% یا بیشتر تربیوم می باشند، وجود دارد.
کاربردها: تربیوم به فلورید کلسیم، تنگستیت کلسیم و مولیبدیت استرانسیم افزوده می شود که در ابزار حالت جامد و به عنوان تثبیت کننده های بلورین پیلهای سوختی در دماهای بالا و به همراه ZrO2 عمل میکنند. به علاوه تربیوم در آلیاژها و ساخت وسایل برقی بکار میرود و اکسید آن، دارای توانایی جهت فعال نمودن فسفر سبز موجود در لامپ مهتابی و لامپ تصویر تلویزیونهای رنگی می باشد. بورات تربیوم سدیم بهعنوان ماده لیزری که در 5460 آنگستروم، نور همنوسان ساطع می کند، بکار می رود.
فهرست مطالب
مقدمه
تربیوم(Terbium)
دیسپروزیوم( Dysprosium)
هولمیوم( Holmium)
اربیوم( Erbium)
تولیوم( Thulium)
ایتربیوم( Ytterbium)
لوتتیوم(Lutetium)
زینوتیم ( YPO4)
گادولینیت(Gadolinite)
سامارسکیت(Samarskite)
ایتروفلوئوریت(Yttrofluorite)
لانتانیوم(Lanthanum )
سریوم (Cerium)
پراسئودیمیوم( Praseodymium )
پرومتیوم(Promethium )
نئودیوم ( Neodymium)
ساماریوم( Samarium)
اروپیوم( Europium)
گادولینیوم( Gadolinium)
منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
17
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.