مقاله فرق بین حقوق جزا و حقوق اساسی

این تحقیق با موضوع فرق بین حقوق جزا و حقوق اساسی بوده و پس از بیان تعریف و تاریخچه این حقوق ها به بیان تفاوت های بین حقوق جزا و حقوق اساسی را بررسی می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

اساسا قوانین جزایی آفریننده حقوق برای افراد جامعه نیست؛ بلکه تنها افراد را مجبور به رعایت حقوق و ارزشها می کند. به همین دلیل است که حقوق جزا را، «حقوق ارزشها» نیز نامیده اند. مشخصه بارز حقوق جزا ، ضمانت اجرای شدید آن است. این مجازات و کیفر است که حقوق جزا را به رشته ای سرکوبگر، در مقابل سایر گرایشها تبدیل کرده است. از آن جا که این ابزار تنها در اختیار حاکمیت است، حقوق جزا را شاخه ای از حقوق عمومی دانسته اند.

به این ترتیب می توان گفت که حقوق جزا شاخه ای از حقوق عمومی است و  به بررسی حمایتهای دولت از حقوق افراد و ارزشهای جامعه می پردازد.

تعریف
به مجموع قواعد کلّی و مشترک حاکم بر تحقّق جرائم و ضوابط تعیین شده از سوی دولت در تعریف مجازات ها حقوق جزا گفته می شود. حقوق جزا مرجع تعیین اشخاص دارای مسئولیّت کیفری؛جزائی و نیز تعیین نوع کیفر و اقدامات تامینی می باشد.

نهاد قانون گذار با تعریف جرم و مجازات ضمن پیش گیری از وقوع جرم،جامعه و افراد آن را از ارتکاب جرم و آثار زیان­بار آن حفظ کرده اشخاص قانون شکن را از عواقب و مجازات سخت اعمال مجرمانه بر حذر می دارد.

این رشته از حقوق عمومی با تبیین روابط دولت و مردم،دولت را در سرکوبی اعمال خلاف مصالح اجتماعی دارای صلاحیّت می شناسد چرا که اگر اعمال مجرمانه باعث زیان به منافع خصوصی افراد جامعه گردد،جبران ضرر و استیفای حق پایمال شده جز با دخالت دولت و نمایندگان او میسّر نخواهد بود.

از آن­جا که در برخی دیگر از قواعد حقوق جزا، از حقوق خصوصی اشخاص در برابر یکدیگر حمایت می شود، بعضی از دانشمندان، حقوق جزا را ترکیبی از حقوق عمومی و خصوصی دانسته اند.

درست است که در غالب موارد دادرسی کیفری به سود شخص زیان دیده تمام می شود ولی هدف اصلی از این گونه مجازات حفظ نظم و آسایش عمومی است و فواید به دست آمده برای شاکی خصوصی جنبه تبعی و فرعی دارد.

فهرست مطالب
حقوق جزا
تعریف
تاریخچه
ویژگی های حقوق جزا
عناصر تشکیل دهنده جرم
تقسیمات حقوق جزا
موقعیت حقوق جزا در طبقه بندی رشته های حقوقی
رابطه حقوق جزا با حقوق مدنی
رابطه حقوق جزا با حقوق اداری
رابطه حقوق جزا با حقوق بین الملل
رابطه حقوق جزا با بعضی از رشته های حقوق خصوصی
1 . رابطه حقوق جزا با حقوق مدنی
2 . رابطه حقوق جزا با حقوق تجارت
وابستگیهای حقوق جزای عمومی
وابستگیهای حقوق جزای عمومی به دیگر رشته های حقوق
الف- وابستگی حقوق جزای عمومی به دیگر رشته های حقوق جزا
اوّل – وابستگی به آیین دادرسی کیفری
دوم- وابستگی به حقوق جزای اختصاصی
سوم- وابستگی به حقوق جزای بین الملل
چهارم- وابستگی به کیفر شناسی
حقوق اساسی
تاریخچه
تعریف
موضوع
حقوق اساسی در دو بخش عمده
تقسیمات حقوق اساسی
منابع حقوق اساسی
انواع حقوق اساسی
قانون اساسی عرفی و قانون اساسی موضوعه
نهادهای حقوق اساسی در ایران
حقوق ملت در قانون اساسی
ارتباط حقوق جزا با سایر رشته های حقوق با قانون اساسی
رابطه حقوق جزا با حقوق اساسی
وابستگی حقوق جزا به حقوق اساسی
منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 33

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.