گزارش کارآموزی شرح پروسس واحد وینیل استات در پتروشیمی

شرح مختصر فرآیند
دراین قسمت ها ورودی و خروجی های هر واحد به اختصار شرح داده می شود۰

ناحیه ۱بهره برداری:
کارخانه الفین :خوراک این کارخانه نفتای سبک و سنگین بوده که پس از انجام فرایندهای کراکینگ۰هیدروژناسیون و جدا سازی  نهایتا محصولات اتیلن ۰پروپیلن ۰هیدروژن ۰برشC4.بنزین پیرولیز۰متان و نفت کوره تولید می گردد۰
واحد مخازن : انواع مخازن این واحد از نوع کروی ۰سقف ثابت و شناور ۰CRYOGENICو کپسولهای هیدروژن می باشدکه جهت ذخیره سازی مواد اولیه و محصولات کارخانه الفین مورد استفاده قرار میگیرد۰

ناحیه ۲ بهره برداری :
کارخانه پلی اتیلن سبک خطی و۱-بوتن :خوراک
این واحداتیلن و هیدروژن می باشد که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون واکستروژن گریدهای مختلف پلی اتیلن سنگین و سبک خطی تولید می شود ۰واحد ۱-بوتن نیز ماده اولنه اتیلن را در مجاورت کاتالیست به ۱-بوتن نبدیل می نماید۰
کارخانه پلی اتیلن سنگین :خوراک این واحد اتیلن ۰هیدروژن ۰پروپیلن و ۱- بوتن می باشد۰که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون و اکستروژن ۰گریدهای مختلف پلی اتیلن سنگین در سه گریداکستروژن ۰تزریقی وبادی تولید می شود۰
کاخانه پلی پروپیلن: خوراک این واحدپروپیلن .هیدروزن و اتیلن می باشد که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون و اکستروژن.گریدهای مختلف پلی پروپیلن تولید می شود.

کارخانه بوتادین و پلی بو تادین :
واحد بوتادین :
خوراک این واحد بزشC4می باشد که پس از فرایندهای تقطیر استخراجی .جداسازی و تخلیص.محصول ۱و۳_بوتادین با درجه خلوص بالا جهت خوراک واحد پلی بوتادین تولید می گردد.
واحد لاستیک پلی بوتادین:خوراک این واحد ۱و۳_بوتادین بوده که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون .انعقاد . جداسازی و خشک سازی.محصول لاستیک پلی بوتادین در دو گرید روغنی و غیر روغنی تولید می شود.

ناحیه ۳بهره برداری:
کارخانه اکسید اتیلن و اتیلن گلایکول:خوراک این واحداتیلن و اکسیژن می باشد که طی فرایند اکسیداسیون و در مجاورت کاتالیست . اکسید اتیلن حاصل می شود .طی واکنشهای شیمیایی اکسید اتیلن با آب وانجام فرایندهای جداسازی نهایتا”محصولات MEG. DEG. TEG  تولید می شود.

کارخانه دو اتیل هگزانول :خوراک این واحد گاز طبیعی. پروپیلن . دی اکسیدکربن و هیدروژن می باشد که طی فرایندهای STEAM  REFORMING  . اکسو (OXO). الدولیزاسیون و هیدروژناسیون .محصولات دو اتیل هگزانول . ایزو بوتانل. نرمال بوتانل تولید می شود .

کارخانه اسید استیک و وینیل استات : خوراک این واحد اتیلن و اکسیژن می باشد که ابتدا در فرایند اکسیداسیون و در مجاورت کاتالیست استالدئید تولید می شود . سپس استالدئید با اکسیژن در مجاورت کاتالیست به اسید استیک تبدیل می شود .نهایتا”  از واکنش  اسید استیک . اتیلن و اکسیژن در مجاورت کاتالیست محصول وینیل استات تولید می گردد.

ناحیه ۴بهره برداری:
واحد کلرو استیل کلراید :
خوراک این واحد منو کلرو استیک اسید . اسید استیک . کلرو گوگرد بوده که طی فرایندهای کلریناسیون و تقطیر. محصول کلرو استیل کلراید تولید می شود .
واحد آلاکلر /بو تاکلر :
خوراک این واحد ۲و۶_دی اتیل  آنیلین . پارافرمالدئید .کلرو استیل کلراید. نرمال بوتانل . متانول و آمونیاک می باشد که طی فرایندهای شیمیایی. خالص سازی و فیلتراسیون محصولات آلاکلر یا بوتاکلر تولید می شود .

ناحیه سرویس های جانبی بهره برداری:
این ناحیه شامل پنج واحد فرایندی به شرح زیر می باشد :
• واحد هوا و سوخت :در این واحد هوای فشرده شامل هوای ابزار دقیق .خوراک واحد جداسازی هوا . PLANT  AIR  اکسیژن و نیتروژن (گازی و مایع) تولید می شود . همچنین ارسال آب خام . آب آتش نشانی . سوخت گاز . گازوئیل  تحت شرایط فرایندی مناسب برای مصرف کنندگان در مجتمع جز حوزه وظایف این واحد می باشد .
•واحد بخار :  در این واحد بخار در فشارها و دماهای مختلف توسط سه فایر بویلرو پنجWHRB
• WASTE  HEAT   RECOVERY  BOILER))  تهیه و برای مصرف کننده ها ارسال  می گردد
• واحد نیروگاه :
در این واحد برق مورد نیاز مجتمع توسط پنج توربین گازی هر کدام به ظرفیت ۲۵ مگاوات تولید و به شبکه برق مجتمع وارد می شود .
واحد اب صنعتی و برج های خنک کننده :
در واحد اب صنعتی . تولید اب صنعتی با استفاده از مراحل فیلتراسیون و برجهای جذب انیونی و کاتیونی انجام می گیرد و عمده  مصرف کننده آب صنعتی واحد بخار می باشد . در واحد برجهای خنک کننده که شامل پنج برج خنک کننده می باشد تهیه و توزیع و کنترل شیمیایی آب خنک کننده انجام می شود

فهرست مطالب
۱ پتروشیمی اراک در یک نگاه    ۷
۲ ساختار و نمودار سازمانی    ۱۲
۳ واحدهای مجتمع    ۱۳
۴ معرفی نواحی مختلف پتروشیمی اراک      ۱۴
۵ کنترل اقلام ورودی             ۱۹
۶ شرح مختصر فرآیند واحد و نیل استات   ۲۲
۷ کنترل ورودیها       ۲۳
۸ شرح پروسس ۲۸
واکنش ( بخش ۱۰) ۲۸
بخش CO2 زدائی ( بخش ۲۰)        ۴۵
اساس پروسس ۴۵
شستشو دادن با آب و پرچ کردن ۴۶
جاذب CO247
غربال کننده CO248
صافی کربنات ۲۰۰۷-F-3149
تزریق مواد ضد کف ۴۹
مخزن آماده سازی و پساب کربنات  ۵۰
تانک ذخیره کربنات ۲۰۰۲-TK-3150
تقطیر ( بخش ۳۰) ۵۰
ستون آزئوترییک ۳۰۰۲-T-3150
ستون جریان جانبی ۳۰۰۲-T-3155
ستون اتیل استات ۳۰۰۲-T-3156
ستون آبگیری ۳۰۰۴-T-3157
ستون عریان کننده آب ۳۰۰۵-T-3159
ستون مواد سبک ۳۰۰۶-T-3160
ستون ونیل استات ۳۰۰۷-T-3161
غلظت دی استانها ، پلیمرها و ترکیباتی با نقطه جوش بالا ۶۲
سیستم ممانعت کننده ۶۴
سیستم تخلیه ۶۵
انبار ذخیره میانی ( بخش ۴۰)۶۵
انبار نهائی محصول و بارگیری ( بخش ۵۰) ۶۶
سیستم مشعل گاز (بخش ۶۰)۶۷
بخار و سیستم کندانس ( بخش ۷۰) ۶۷
واحد Utilities ( بخش ۸۰) ۶۸
۹ پیوست ۱ (دستور العمل های عمومی برای جلوگیری از حوادث )۶۹
۱۰ پیوست ۲ (مواد شیمیایی خطرناک واحد ) ۷۸
۱۱ پیوست ۳ ( علائم اختصاری مواد در واحد VA) 107

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 106

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.