بررسی جامعه شناختی تعبیرات ، تمثیلات و کنایات در زبان تالشی
این تحقیق در مورد زبان تالشی می باشد که به طور تخصصی ، تعبیرات ، تمثیلات و کنایات این زبان را مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته ادبیات فارسی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
زبان جلوه گاه اندیشه و احساس است. بررسی عناصر زبانی هر ملت یا قوم دیدگاه آنها را درباره هستی، خویشتن و دیگران می نمایاند. توصیف عناصر زبانی، نوع رابطه سخنوران را با پیرامون خویش نشان می دهد و دل مشغولی ذهن آنان را بر می تاباند. ویژگی های روحی و ملی، آداب و عادات هر قوم در پس زبان نهفته است و زبان اقوام در فرهنگ عامیانه یا فرهنگ توده، مجموعه تعبیرات، تمثیلات، کنایات، ضرب المثل ها، چیستان ها، ترانه ها، دعاها، نفرین ها، رسوم، آداب، عادات، افسانه ها و بازی هاست.
اهمیت فرهنگ عامیانه در دیرینگی آنهاست. این فرهنگ سینه به سینه از پیشینیان به نسل امروز رسیده است و از جنبه مردم شناختی، زیبایی شناختی و زبان شناختی شایسته بر رسیدن است. دیر زمانی نیست که انسان به جایگاه فرهنگ عامه پی برده و در گردآوری آن کوشیده است. برای نخستین بار، در اوایل قرن 19م، دو برادر آلمانی؛ (Wilhelm Grimm) و (jacob Grimm) قصه های آلمان را به نام« افسانه های کودکان و قصه های خانه» چاپ کردند.
فرهنگ عامیانه ایران را نخست بار پژوهشگران غیر ایرانی گرد آوردند. کنت دوگوبینو و الکساندر خودزکو تعزیه های ایرانی را گرد آوردند. هانری ماسه در سال 1925م، قصه های عامیانه ایران را در پاریس چاپ کرد. از ایرانیان آقاجمال خوانساری نخستین کسی بود که آداب و رسوم عوام را در کتاب عقاید النساء، معروف به کلثوم ننه، گرد آورد. پس از مشروطه، دهخدا و جمال زاده اصطلاحات عامیانه را وارد نثر کردند.
احمد کسروی در اهمیت فرهنگ عامیانه نوشت و صادق هدایت بنیان اصلی گردآوری فرهنگ عامه را گذاشت. او در سال1310 اوسانه و در سال1312 نیرنگستان را چاپ کرد (آرین پور، 1379: ص 445-451). گردآوری فرهنگ عامیانه اقوام ایرانی به شناخت بیش تر این اقوام کمک می کند و بررسی و تحلیل آنها لایه های مبهم یا پنهان زندگی آنها را روشن می کند.
تالش ها از اقوام ایرانی اند و پژوهشگران باستان، آثار دیرینگی تمدن آنها را در مناطق مختلف تالش نشین به ویژه منطقه «تول تالش» از دل خاک بر آورده اند (نک: خلعتبری، 1381). در این گفتار تلاش می کنیم تا با بررسی و تحلیل جامعه شناختی بخشی از فرهنگ عامیانه تالش ها در حوزه تعبیرات، تمثیلات و کنایات، با زیرساخت های فکری فرهنگ تالشی بیش تر آشنا شویم.
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
11
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.