بررسی فمنیسم و لزبینیسم در ادیان مختلف و دلایل گرایش به آن ها
این مقاله در مورد فمنیسم و لزبینیسم بوده و این دو موضوع را در ادیان مختلف مثل اسلام و مسیحیت بررسی نموده و سپس علل گرایش به فمنیسم و لزبینیسم در جامعه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این پروژه به صورت یک مقاله علمی جمع آوری گردیده و به دانشجویان رشته های علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
فمینیسم یکی از مباحث بحث برانگیز عصر حاضر است که در دهه های اخیر تحولات گسترده ای را در مفاهیم، نقش های فردی، خانوادگی و اجتماعی زنان و نیز هویت آن ها ایجاد کرده است. امروزه نظریه فمینیسم مجموعه ای از نحله های فکری، احزاب سیاسی و انواع و اقسام گرایش های ذهنی و رفتاری زنان است و در حوزه های سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و نیز حوزه های مختلف علوم ورود یافته است. به زعم اندیشمندان فمینیسم، مهمترین دستاورد این نهضت کاستن فاصله های جنسیتی در حیطه خانوادگی و اجتماعی است، در حالی که با تعاریف جدید از خانواده، نظام سنتی با چالش روبرو شده است، هرچند در تحلیل های انتزاعی ادعا می شود شرایط مطلوبی برای زنان فراهم شده، امّا با کل نگری و ربط پدیده ها به یکدیگر مشخص می شود که فرهنگ جدید ضمن ترویج فردگرایی بستری را فراهم می کند که نهایتاً به عدم تفاهم اجتماعی و عدم درک متقابل زنان و مردان و بروز اختلال در سیستم روابط اجتماعی و خانوادگی می انجامد. به منظور بررسی بیشتر این جنبش برخی از صاحبنظران تغییر و تحولات درونی این نظریه را در سه موج مورد بررسی قرار می دهند.
موج اوّل:
در اواخر قرن نوزدهم همزمان با مبارزات گسترده مردم آمریکا علیه تبعیض نژادی، زنان نیز به صورت فعال مشارکت نموده و این حرکت ضد تبعیض نژادی را به اعتراضی گسترده علیه نابرابری حقوقی در عرصه های مختلف اجتماعی سوق دادند. اوج این حرکت در سال های 1848 تا 1880 و بر پایه اصول و مبانی لیبرالیستی شکل گرفت. این وضعیت تا اوائل قرن بیستم ادامه داشت و حق رای و حضور هر چه بیشتر زنان در عرصه های اجتماعی را رقم زد. این جنبش در دهه های 1920 تا 1960 به علت ایجاد تشتت و اختلافات درون سازمانی دچار افول گردید.
موج دوّم:
در سال 1961 در نظام سیاسی آمریکا تغییراتی رخ داد و بار دیگر توجه زنان فعال و طرفدار حقوق زن، به سوی حل مسائل و مشکلات زنان معطوف گردید. بدین ترتیب موج دوّم فمینیسم، از آمریکا آغاز شد و بعدها کشورهای اروپایی را تحت تاثیر قرار داد. فمینیست های این دوره خواهان اعطای حقوق مشابه مردان و ایجاد فرصت های جدید برای زنان بودند.
موج سوّم:
در اواخر دهه 70، همزمان با افول موج دوّم، براثر رشد اختلافات درونی، موج سوّم حرکت فمینیستی آغاز گردید که بیشتر بر تفاوت ها و ناهمسانی های موقعیت زنان و توجه به اصول زیربنایی و احترام به تکثر آرا و اندیشه ها تاکید داشت. در این دوره نظریه پردازی و مطالعات آکادمیک از اهمیت خاصی برخوردار گردید.
فهرست مطالب
مقدمه
موج اوّل
موج دوّم
موج سوّم
1) شاخه های فمینیسم
1-1) لیبرال فمینیسم
2-1) فمینیسم فرهنگی
3-1) فمینیسم مارکسیسم
4-1) فمینیسم سوسیالیسم
5-1) فمینیسم رادیکال
6-1) لزبین فمینیسم
2) همجنس گرایی و تاریخچه آن
3) نظرگاه ادیان در مورد همجنس گرایی
1-3) یهودیت
2-3) مسیحیت
3-3) اسلام
4) علل همجنس گرایی زنان
5ـ لزبینیسم در عرصه بین المللی
6) همجنس گرایی و نظام سرمایه داری
7) لزبینیسم در رسانه ها
8) تاثیرات همجنس گرایی
1-8) تاثیر بر سلامت جسمی
2-8) تاثیر بر سلامت روانی
3-8) تاثیر بر روابط اجتماعی
9) کلام آخر
فهرست منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
41
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.