تجربیات دبیر حرفه و فن

فایل تجربیات دبیر حرفه و فن بصورت ورد و قابل ویرایش به اضافه سه فرم داده شده توسط آموزش پرورش بصورت کاملا عالی و تضمین شده می باشد فهرست مطالب در زیر آمده است. و بالای ۵۰ صفحه می باشد.

مقدمه
هر انسان به طور طبیعی نیازهایی دارد که باید برآورده شود.خداوند تبارک و تعالی در هنگام خلقت اسباب و وسایل مورد نیاز مانند ، عقل، هوش، دست،چشم و … را برای تامین آن نیازها در اختیار انسان گذاشته و از طرف دیگر منابعی را هم به طور طبیعی در دسترس او قرار داده است. شاید از زمانی که انسان آتش را شناخت، فکر ایجاد تغییر در مواد طبیعی نیز در او بوجود آمد برای مثال به جای آنکه گوشت حیوانات را خام مصرف کند، آن را با آتش پخت و مورد استفاده قرار داد سپس هر یک از نیازهای خود مانند: خوراک، پوشاک، مسکن، را مورد بررسی قرار داده و با توجه به منابع محیطی، از قدرت تفکر و خلاقیت خود استفاده کرده و با فکر و اندیشه اش، ساخت و ارزیابی محصول ساخته شده مراحل زندگی از قبیل خروج از غار، اسکان در دشت ها و کنار رودخانه ها ساخت خانه های مختلف از چوب ها گل و… ساخت لباس از پوست حیوانات و اجزای گیاهان و نگهداری از حیوانات اهلی را تجربه کرد.
انسان برای طی این راه و ایجاد تغییر و تحول در زندگی و پیشرفت از مرحله غارنشینی تا عصر حاضر، چگونه حرکت کرده است؟ انسان برای بر آوردن نیازهای خود یا حل مساله ای که در پیش رو داشت، از یک الگوی کلی حرکت استفاده کرده است به شرح زیر:
استفاده از قوه تفکر خود و ارائه یک طرح ذهنی پیاده کردن آن طرح انتخاب مواد مورد نیاز ایجاد تغییر در مواد ساخت یا تولید ارزیابی
انسان طی قرن گذشته تا به حال همه محصولات ( تکنولوژی ) فناورانه ای را که خود تولید کرده است مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از کشف های جدید، آنها را بازنگری و اصلاح کرده است.
توشیودوکو یکی از بنیادگذاران ژاپن امروز نقش سازنده انسان و آموزش و پرورش را در جریان توسعه چنین تلقی می کندکه« ما هیچ منبع طبیعی داریم هیچ قدرت نظامی، ما فقط یک منبع در اختیار داریم ظرفیت ابداع مغزیمان.این منبع پایان ناپذیر راباید بسط داد، تربیت کرد. تمرین داد، مجهز ساخت این قدرت دفاعی خواه ناخواه در آینده نزدیک گرانبهاترین و خلاقترین ثروت مشترک همه بشریت خواهد بود.»
بی تردید، کشور کهنسال ما در زمینه فنون و حرفه های مختلف دارای سابقه دیرینه است و در طول تاریخ حیات فرهنگی و اجتماعی جامعه ما، روش ها و فنون گوناگون به اشکال مختلف سینه به سینه و یا به گونه ای مکتوب و نیز از طریق روابط استاد و شاگری از نسلی به نسل بعد انتقال یافته است اما به هر حال صرف نظر از اهمیت تاریخی و راه و رسم گذشته آموزش و ترریج علوم و فنون باید اذعان داشت که شیوه های جدید آموزش و فنون و حرفه مقوله نسبتاً جدیدی است که در کشور سابقه چندانی ندارد و باید از طرف تمامی برنامه ریزان و مسووالان مورد توجه قرار گیرد.

نکات کلیدی :
تدریس – تجربیات – راهکار

فهرست مطالب
حرفه و فن 7
مقدمه 7
نکات کلیدی : 9
(آموزش حرفه و فن دوره راهنمایی چشم اندازی به آینده) 10
برنامه درسی آموزش حرفه وفن به شکلی طراحی شده است که واجد شرایط زیر باشد: 10
(سیر تکاملی تغییر کتب حرفه و فن) 13
تشکیل گردهمایی و نظر خواهی از معلمان درس: 13
مطالعه در زمینه آموزشهای مشابه به این درس در تعدادی از کشورهای جهان: 14
حاصل این مطالعات نشان داد که: 15
اهداف کنونی کتاب حرفه وفن: 18
اهداف کلی درس حرفه وفن در دوره راهنمایی: 22
الف )حیطه شناختی: 22
ب)- حیطه مهارتی 22
تجارب : 24
تجربه 1 : 24
شیوه ارزشیابی درس حرفه و فن 24
تجربه 2 : 24
برنامه ها و تقویم اجرائی درس حرفه و فن حاصل تجربیات در یک سال: 24
تجربه 3 :تجربه ای از ساخت یک کارگاه خانگی 31
فرایندایجاد کارگاه خانگی 31
شروع بهره برداری از کارگاه خانگی 33
تجربه 4 : 34
شعردرس حرفه وفن 34
روش تدریس حرفه وفن 35
مراحل یک بازدید یا گردش 36
تجربیات پیشنهادی برای دبیران حرفه و فن 36
ابعاد یادگیری 37
آیات قرآنی در رابطه با درس حرفه وفن 38
بررسی شیوه های مشارکت والدین در تدریس حرفه وفن 42
علت عدم توجه به درس حرفه وفن 46
1- کوچک بودن فضای کارگاهها 48
2- امکانات محدود کارگاهی 48
3- تعداد زیاد دانش آموزان 49
4- عدم انگیزه دبیران 50
5- زمان کم برای انجام فعالیتهای عملی 51
6- دنباله دار بودن واحدهای کتابهای جدید التالیف 52
7- کافی نبودن آموزشهای عملی برای دبیران 54
8- نقش مسئولان و مدیران مدارس 55
9- نمره فعالیت های عملی 56
نتایج و پیشنهادات حاصل از تجارب 57
منابع : 61

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 61

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.