تحقیق در مورد دوستی و دوستیابی

این تحقیق در مورد دوستی و دوستیابی می باشد که به طور کامل به بررسی این پدیده و ویژگی های آن پرداخته می شود. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی ، علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
اگر اندکی دقت کنید، متوجه خواهید شد که شما آگاهانه و یا ناخود آگاه به دنبال دوست هستید. اما آیا تا کنون فکر کرده اید که دوستی چیست و دوستی حقیقی کدام است؟ از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است، صرف نظر از اینکه در چه جامعه ای زندگی می کند طبعاً به دنبال یافتن یاران و دوستان و همراهانی برای خود است . البته چون این گزینش در میان اقوام و ملل مختلف، شکل های متنوعی پیدا می کند و با انگیزه های گوناگون یا بر اساس احساسات متفاوت عقلانی، عاطفی و غیر از آن به وجود می آید ، تعاریف مختلفی نیز از این واژه ارائه شده است.

گروهی دوستی را صرفاً به معنای ” معاشرت” دانسته اند. گروهی دیگربراین باورند که دوستی عبارت است از یک نوع ارتباط خاص که درمقاطع مختلف و یا در زمانی خاص، میان افراد پیدا می شود. برخی دیگر نیز معتقدند که دوستی یک نوع قرار داد اخلاقی است که با انگیزه های خاص دنیوی و اخروی بین افراد به وجود می آید.

دوستی یعنی چه ؟
دوستی اصطلاحی است که برای توصیف رابطه همیارانه بین دو یا چند موجود اجتماعی به کار می رود.
رابطه دوستانه معمولاً شامل درک دوجانبه، احترام و محبت نیز هست. دوستی یعنی همنشینی، معاشرت و گفتگوی انسان با افرادی که به آنها علاقه و محبت دارد، زیرا با غیر دوست معمولاً کسی رغبت معاشرت ندارد. این دوستی و ارادت و محبت یا لذاته است و یا مجازی و واسطه ای است که انسان به وسیله آن به دوست حقیقی برسد.

دوستی ها ممکن است براساس منافع مادی وخواهش های نفسانی و اغراض و احساسات باشد و یا بر اساس یک انگیزه صحیح . با استفاده از آنچه گذشت، دوستی صحیح بر اساس معیارهای دینی را این چنین تعریف می شود :

محبت، علاقه، ارتباط روحی، حسن معاشرت و گفتگو میان دو فرد و یا بین افراد جامعه با ملاک صحیح و انگیزه های الهی ، به طوری که دوستان بر اساس آن بتوانند نیازهای فردی و اجتماعی و احتیاجات دنیوی و اخروی خود را تامین کنند.

در تفسیر المیزان درتوضیح کلمه ” اَخِلاّء” دوستی چنین تعریف شده است: ” کلمه اخلاّء جمع خلیل به معنای دوست است. و اگر دوست را خلیل گفته اند بدان جهت است که آدمی ، خُلّت یعنی حاجت خود را به او می گوید. و ظاهراً مراد از اخلاّء ، مطلق کسانی است که به یکدیگر محبت می کنند. چه متقین و اهل آخرت که دوستی شان با یکدیگر به خاطر خداست ( نه به خاطر منافع مادی) و چه اهل دنیا که دوستی هایشان به منظور منافع مادی است در کتاب ” المحجّ البیضاء ” ، دوستی چنین تعریف شده است: ” دوستی یعنی همنشینی ، معاشرت و گفتگوی انسان با افرادی که به آنها علاقه و محبت دارد ، زیرا با غیر دوست معمولاً کسی قصد معاشرت ندارد. این دوستی و ارادت و محبت ، یا لِذاته است (یعنی به خودی خود مطلوب است ) و یا مجازی و واسطه ای است که انسان به وسیله آن به دوست حقیقی برسد.”

بنابراین دوستی ها ممکن است براساس منافع مادی و خواهش های نفسانی و اغراض و احساسات باشد و یا بر اساس یک انگیزه صحیح . با استفاده از آنچه گذشت ، دوستی صحیح بر اساس معیارهای دینی را این چنین تعریف می شود :

محبت ، علاقه ، ارتباط روحی ، حسن معاشرت و گفتگو میان دو فرد و یا بین افراد جامعه با ملاک صحیح و انگیزه های الهی ، به طوری که دوستان بر اساس آن بتوانند نیازهای فردی و اجتماعی و احتیاجات دنیوی و اخروی خود را تامین کنند.

دوستی حقیقی:
این نوع از دوستی مخصوص اولیاء و مومنان واقعی است که تمام ارادت و انس و محبت خود را نسبت به خداوند تبارک و تعالی و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام صرف نموده اند. آری اینان نخبگان عالم و کسانی هستند که از غیر دوست رسته ، و به دوست پیوسته اند و آنچنان لذت این دوستی را چشیده اند که حاضر نیستند دنیا و آنچه در آن است را با لحظه ای انس و محبت و مناجات با خدای تعالی و ارادت به ساحت معصومین علیهم السلام عوض کنند. زیرا آنها خود مصداق واقعی این آیه هستند.

” والّذینَ آمَنوُا اَشَدُّ حُبًّا لِلّه”
آنان که ایمان دارند بیشترین محبت و عشقشان به خداست .

فهرست مطالب
مقدمه
دوستی یعنی چه ؟
دوستی حقیقی
دوستی مجازی
بهترین دوستان
معیار دوستی
نقش دوست در زندگی
ویژگیهای یک دوست خوب
دانش دوستی و آداب آن
نوع دوستی در عین فردگرایی
دوست خوب، دوست بد
گردش های خانوادگی
شایسته ترین دوستی ها
دوست واقعی کیست؟
تشخیص میزان نوع دوستی افراد
از دوست شدن تا دوست ماندن
● حقوق یخچالی
● در مدرسه دوستی
● الفبای دوست شدن
برقراری رابطه دوستی
مراحل بعدی کار
ضمانت های پولی، بانکی و کاری
مراحل بعدی کار
سرپوش گذاری بر جرم و شهادت دروغ
آیا دوست شما مخل زندگیتان است؟
نیاز به دوست
فاکتورهای XY
دوستان سمی
سوء استفاده گر
خود شیفته
برخورد با دوستان سمی
تصمیمی عاقلانه بگیرید
رازهایی برای دوستی
آثار مثبت و منفی دوستی های دوران نوجوانی
● همتایان شما چه کسانی هستند؟
● تاثیر همتایان همیشه بد نیست
● امان از دست همتایان ناجور!
● مقاومت تا پیروزی
● به ندای درونی تان گوش دهید
▪ الگوهای خوب و مثبت
▪ واکنش و نصیحت همتایان
اجتماعی شدن
منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 63

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.