مقاله درباره باغ های شیراز
در این تحقیق به معرفی باغ های شهر شیراز پرداخته و شاخصه های معماری آن ها را به همراه عکس های زیبا ، مورد بررسی قرار می دهد.این تحقیق به دانشجویان رشته های گردشگری ، جهانگردی ، جغرافیا ، معماری ، هنر و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
وصف باغ های تاریخی و با صفای شیراز را همه ی ما شنیده ایم؛ باغ هایی که در طول تاریخ زندگیشان شاهد وقایای مختلفی بوده اند و امروز در و دیوار این باغ ها با عمارت هایشان، دنیایی از ناگفته ها را در خود حفظ کرده اند. گرداشگران داخلی و خارجی از راه های دور و نزدیک برای بازدید این باغ ها به شهر شیراز می آیند.
در شیراز بالغ بر پنجاه باغ تاریخی وجود داشته که امروز تعدادی از آن ها مخروبه و یا تغییر کاربری داده اند؛ اما برخی از باغ ها تا امروز به زندگی خود ادامه داده و هر روز بر شهرت و آوازه ی آن ها اضافه می شود.
باغ ارم
در شمال غربی شیراز و در انتهای خیابان ارم و در تقاطع بلوار شرقی – غربی باغ ارم و بلوار شمالی – جنوبی جام جم و آسیاب سه تایی، باغ ارم قرار گرفته است. این باغ به مناسبت عمارت و باغ بزرگی که در گذشته توسط شدادبن عاد پادشاه عربستان به رقابت با بهشت ساخته شده و ارم نامیده شده بود، به باغ ارم مشهور گردیده است.
تاریخ ساخت این باغ را به دروه سلجوقیان نسبت داده اند چرا که در آن زمان، باغ تخت و چند باغ دیگر توسط اتابک قراجه حکمران فارس – که از سوی سنجر شاه سلجوقی به حکومت فارس منصوب شده بود، احداث شد و احتمال ایجاد این باغ به درخواست وی و در آن زمان، زیاد است. همچنین احتمال می رود که این باغ در زمان کریم خان زند مرمت شده باشد.
در اواخر سلسله زندیه، بیش ا ز75 سال این باغ در تصاحب سران ایل قشقایی بود، بنای اولیه عمارت باغ ارم توسط جانی خان قشقایی اولین ایلخان قشقایی و پسرش محمدقلی خان و در زمان فتحعلیشاه قاجار احداث شده است. معماری بنا نیز توسط شخصی به نام حاج محمد حسن که از معماران معروف بود، صورت گرفته است.
در زمان ناصرالدین شاه قاجار، میرزا حسن علی خان نصیرالملک، آن باغ را از خاندان قشقایی خرید و ساختمان کنونی را به جای عمارت قبلی ساخت، اما تزئینات ناتمام باغ پس از فوت حسنعلی خان در سال 1311 توسط ابوالقاسم خان نصیرالملک پایان یافت.
باغ ارم پس از فوت ابوالقاسم خان نصیرالملک به پسرش عبدالله قوامی رسید و بعد از مدتی دوباره یکی از خوانین ایل قشقایی به نام محمد ناصر خان آن را خرید.
عمارت اصلی باغ ارم طبق معماری دوره صفویه تا قاجاریه بنا شده است. این ساختمان دارای سه طبقه است که طبقه زیرین دارای حوض خانه ای برای استراحت در روزهای گرم تابستان است که در آن آب نمای زیبایی است و طاق آن با کاشی های هفت رنگ مزین شده است. جوی آبی نیز از وسط آن می گذرد و سپس به آب نمای بزرگ جلوی عمارت می ریزد.
فهرست مطالب
مقدمه
باغ ارم
باغ عفیف آباد
نارنجستان قوام
هلالی های بالای عمارت اصلی
باغ خلیلی شیراز
باغ نظر
باغ دلگشا
باغ جهان نما
باغ تخت
باغ و پارک سعدی شیراز
کاخ ساسانیان فیروزآباد
باغ نشاط لار
باغ خفرویه لامرد
کاخ ساسانی آباده
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
24
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.