مقاله در مورد ارتباط بین معلم و دانش آموز

این تحقیق در مورد ارتباط بین معلم و دانش آموز بوده و ضمن بیان راه های ارتباط صحیح بین معلم و دانش آموز، به بیان موانع و راهکارهای برطرف نمودن آن ها می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم تربیتی ، آموزش ابتدایی ، علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه:
انسان ها داراى قوّه خلاقیت هستند; برخى در یک زمینه داراى خلاقیت بیش تر و برخى در زمینه اى دیگر. خلاقیت مى تواند به وسیله معلمان در دانش آموزان شکوفا گشته و یا از بین برود. بنابراین، باید محیط و فضاى مساعدى براى رشد و پرورش قوّه خلاقیت دانش آموزان فراهم آورد.

آموزش بدون ایجاد رابطه معنایی نخواهد داشت. معلمان در همان آغاز کار خود پی میبرند که نحوه برقراری ارتباط با دانشآموزان بسیار اهمیت دارد. توصیه میشود که معلمان به تاثیر نوع ارتباط خود بر شکلگیری گرایشهای انگیزشی دانشآموزان توجه کنند. به عنوان مثال: اگر محبت درکلاس شکل یک مسوولیت اجتماعی به خود گیرد، دانشآموزان به یکدیگر کمک میکنند و مواظب یکدیگر هستند.

گلاسر عقیده دارد بدون شکوفایی محبت و ارزش وجود، تشکیل یک هویت موفق نا ممکن است بنابراین مهارتهای ارتباط با دانشآموز، از مهمترین  مهارتهای مورد نیاز یک معلم کارآمد میباشد.

تاثیرات نحوه برخورد معلم با دانش آموزان
یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت معلم، چگونگی برخورد او با دانش آموزان در اولین روزهای حضور در کلاس درس است. متاسفانه خیلی از مواقع این عامل مهم مورد غفلت قرار می گیرد و گاهی دیده می شود که دیدگاه برخی همکاران این است که در همان روزهای اول به گونه ای برخورد کنند که تا آخر سال کلاسی به ظاهر ساکت داشته باشند و دانش آموزان را سر به راه کنند.

-در سن معینی که کودک پا به کودکستان و یا دبستان می گذارد و تجربه جدیدی را در زندگی آغاز می کند تصور و پندار معلمان درباره فرد  و نحوه  آشنایی شاگرد با معلمان و رابطه ای که بین معلم و دانش آموز ایجاد می گردد عامل مهمی در شکل گیری شخصیت و نحوه خویشتن پنداری دانش آموز به شمار می آید. معلمان علاقه مند با رفتار انسانی خود دانش آموزانی با صفات انسانی و علاقه مند در مدرسه به وجود می آورند.

در حالی که معلمان بی علاقه و وقت گذران که به روابط انسانی بی توجهند دانش آموزانی افسرده و گریزان از مدرسه تربیت می کنند. اعتقاد و پندار معلم درباره نوع رفتار دانش آموز و توانایی های او و نحوه استفاده از این عوامل می تواند شخصیت دانش آموز را در مسیر خاصی پرورش دهد. معلمی که دانش آموز را در مدرسه با کلماتی نظیر تنبل، بی عرضه و بیچاره نامگذاری می کند، نباید از دانش آموز توقع داشته باشد که فرد علاقه مند و منطقی ای شود.

صد البته نیت این افراد آن است که در این فضای آرام بتوانند به دانش آموزان، درس علم و ادب بیاموزند ولی نتیجه ای که عاید می شود متا سفانه برخلاف این خواسته و آرزو، موجب پیچیده تر شدن اوضاع می شود و گروهی از دانش آموزان به خصوص در دوره راهنمایی و متوسطه در مقابل این شیوه عمل معلم مقاومت می کنند و همین عامل به افزایش پرخاشگری و رفتارهای نابهنجار موجب می شود. در دوره ابتدایی نیز به روند شکل گیری شخصیت آنها لطمه وارد می شود و بهای آموختن چند مطلب درسی را با داشتن شخصیتی منفعل و یا پرخاشگر می پردازند.

فهرست مطالب
مقدمه
تاثیرات نحوه برخورد معلم با دانش آموزان
راهکارهای ارتباط موثر با دانش آموز
1- ایجاد روابط مثبت با دانشآموز
2- اجتناب از تنبیه شدید و مکرر
3- پرهیز از پیش داوریهای غیر منصفانه
4- ابراز علاقه وتوجه به دانشآموزان
5- ثبات داشتن و بخشنده بودن
6- داشتن انتظارهای بالا و ممکن
موانع ارتباطی بین معلم و دانش آموز
تدریس صرفاً کلامی
جالب، جاذب و مورد توجه نبودن پیام
انتقال منفی
رویایی شدن و در خود فرو رفتن دانش آموزان
بی توجه به سطح درک دانش آموزان
موانع فیزیکی
معلم و شیوه هاى پرورش تفکر اخلاق
شیوه هاى گوناگون تدریس
فعال شدن شاگردان در کلاس
ارتباط با اذهان خلّاق
هنر تدریس
رفتارهای غلط معلم
اصلاح ارتباط
تشویق
ایجاد انگیزه
نتیجه گیری
منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 18

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.