مقاله در مورد توسعه کارآفرینی

این تحقیق درباره کارآفرینی می باشد و تاریخچه و معیارهای توسعه کارآفرینی در ایران و جهان را مورد مطالعه قرار می دهد.

مقدمه
علی رغم اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا از اواخر دهه 1970 به بعد به موضوع کارآفرینی توجه جدی شده و حتی در بسیاری از کشورهای درحال توسعه نیز از اواخر دهه 1980 این موضوع را مورد توجه قرار داده اند، در کشور ما تا شروع اجرای برنامه سوم توسعه، توجه چندانی به کارآفرینی نشده بود. حتی در محافل علمی و دانشگاهی نیز به جز موارد بسیار نادر، فعالیتی در این زمینه صورت نگرفته بود. مشکل بیکاری و پیش بینی حادتر شدن آن در دهه 1380 موجب شد که در زمان تدوین برنامه سوم توسعه، موضوع توسعه کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

در برنامه مذکور، توسعه کارآفرینی در سطح وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فنّاوری(کاراد)، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، صنایع و معادن و همچنین سایر موسسه ها همچون جهاد دانشگاهی به دلیل ارتباط با فعالیت های آنها، مطرح شده است.

متاسفانه واژه کارآفرینی که ترجمه ای از کلمه Entrepreneurship است، موجب گردیده است که معنی ایجاد کار و یا اشتغال زایی از این واژه برداشت شود، در حالیکه کارآفرینی دارای مفهومی وسیعتر و با ارزشتر از اشتغال زایی است. این برداشت ناصحیح از مفهوم کارآفرینی و همچنین وجود نیروی انسانی بیکار در جامعه بویژه در بین دانش آموختگان دانشگاهی، موجب شده در بسیاری از سیاست هایی که برای توسعه آن اتخاذ شده ، صرفاً جنبه اشتغال زایی برای آن در نظر گرفته شود، حال آنکه کارآفرینی دارای پیامدهای مثبت و مهم دیگری همانند:

بارورشدن خلاقیت ها
ترغیب به نوآوری و توسعه آن
افزایش اعتماد به نفس
ایجاد و توسعه تکنولوژی
تولید ثروت در جامعه و
افزایش رفاه عمومی است.

اکنون در کشور ایران ، به رغم داشتن جمعیتی هوشمند، مستعد و برخوردار از منابع طبیعی فراوان، تولید ناخالص داخلی (GDP) در سطحی پائین بوده، شمار قابل توجهی از نیروهای جوان و حتی تحصیلکرده از امکان اشتغال بی بهره اند و بر اولویت ایجاد کار در دیگر فعالیت های دولتی در سطوح گوناگون تاکید می شود. افزون بر این بسیاری از شرکت ها، به سبب بهره وری اندک، فقدان تقاضا و … در آستانه تعطیلی هستند و رقابت کشور هم در بازارهای جهانی اندک است. از این رو، امروزه «توسعه کارآفرینی» رویکردی بسیار ضروری برای جامعه است.

ضرورت توجه به کارآفرینی در کشور
در کشور ما مراکز حمایت از کارآفرینان بسیار محدود و کارآفرین با تمام مشکلات، ضمن تلاش جهت تبدیل ایده به محصول باید تمام خطر سرمایه گذاری را خود عهده دار باشد. مراکز حمایت از کارآفرینان به دلیل نداشتن پشتوانه مالی و عدم حمایت جدی از طرف نهادهای ذیربط قادر نیستند پاسخگوی نیازهای مالی کارآفرینان باشند. کارآفرینان با ایجاد «SME ها» با سرمایه محدود خود و گاهی با دریافت وام اندکی وارد یک حرکت اقتصادی و صنعتی می شوند و در بسیاری از مواقع زندگی و امکانات خود را در راه توسعه صنعتی از دست می دهند.

با تولید دانش فنی یک محصول توسط کارآفرین، شرکت های تولیدی خارجی توسط عوامل خود در کشور از این توانایی ها اطلاع یافته و قیمت محصول خود را چنان پائین می آورند که کارآفرین داخلی توان رقابت را از دست داده و در مدت کوتاهی ادامه فعالیت آنها متوقف می شود. در این مواقع اگر کارآفرین حمایت نشود نمی توان انتظار داشت کارآفرینی و ایجاد « SMEها » در کشور توسعه یابد.

فهرست مطالب
مقدمه
سابقه کارآفرینی در ایران
ضرورت توجه به کارآفرینی در کشور
سرمایه گذاری
شاخص های توسعه کارآفرینی در کشورهای برگزیده
سرانه تولید ناخالص داخلی به ازای هر نفر شاغل
توانایی سرمایه گذاری مخاطره آمیز برای توسعه کسب و کار
چگونگی درک مدیران کشور از کارآفرینی
هزینه کل تحقیقات
نقش دولت در توسعه کارآفرینی
دلایل توجه دولت به کارآفرینی
راهکارهای ساختاری توسعه کارآفرینی در ایران
راهکارهای زمینه ای توسعه کارآفرینی در ایران
تربیت کارآفرینان جوان ویژه کسب و کارهای کوچک و متوسط
حمایت های آموزشی- مشاوره ای
راهکارهای توسعه کارآفرینی توسط دولت
الف)کوتاه مدت
ب) میان مدت
ج) بلند مدت
خود اشتغالی
مشاغل خانگی
همکاری بین کسب و کارهای کوچک و متوسط
منابع

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 31

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.