مقاله در مورد دیگ و مشعل
این تحقیق در مورد دیگ و مشعل می باشد و اطلاعات کاملی در مورد دیگ و مشعل شامل انواع ، اتصالات، اصول کار و کاربرد آن ها ارائه می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های تاسیسات و دیگر رشته های مرتبط ، پیشنهاد می گردد.
مقدمه
به طور معمول مشعل ها همراه و متناسب با دیگ انتخاب می شوند و به میزان مصرف سوخت بر حسب لیتر در ساعت و کیلو گرم در ساعت یا گالن در ساعت مشخص می شوند.
با داشتن قدرت حرارتی دیگ و ارزش حرارتی سوخت مایع، می توان نوع مشعل و میزان مصرف سوخت را انتخاب کرد. منتها چون مقداری حرارت سوخت از راه دود کش و تلفات دیگر به هدر می رود، در موقع محاسبه، راندمان مشعل را باید در نظر داشت.
چون بیشتر گازوییل مصرف می شود، می توان مصرف مشعل را از تقسیم قدرت حرارتی دیگ (QB) در حاصل ضرب ارزش حرارتی هر کیلو گازوییل ( حدود 10000 کیلو کالری ) در راندمان مشعل که بین 6/. تا 85/. است را به دست آورد. چون وزن مخصوص گازوییل 8/. است، بنابراین به ازای هر لیتر حدود 8000 کیلو کالری حرارت تولید خواهد شد که این مقدار BTU 32000 است.
اگر راندمان متوسط مشعل ها را 78/. انتخاب کنیم، به ازای هر لیتر گازوییل معادل BTU25000 حرارت تولید خواهد شد.
با پیدایش سوخت های مایع و محسناتی که نسبت به سوخت های جامد دارند، روز به روز در مشعل ها پیشرفت حاصل شده است و امروزه تقریبا در اکثر دیگ های حرارت مرکزی و صنایع، سوخت مایع مصرف می شود و در نتجیه وجود مشعل ها ضروری است.
مشعل ها از لحاظ پودر کردن سوخت به سه نوع تقسیم می شوند:
1- فشاری
2- با فشار بخار یا فشار هوا
3- با فشار ضعیف هوا
در نوع فشاری، سوخت با فشار یک تلمبه به داخل دیگ پاشیده می شود و هوا نیز به طور طبیعی از اطراف نازل سوخت پاش وارد می شود.
در نوع دوم، سوخت به وسیله فشار هوا یا بخار به داخل دیگ فرستاده می شود.در این مشعل جریان سوخت از منبع تا پستانک به علت وزن مایع است و گاهی با فشار پمپ ضعیف انجام می گیرد.
در این سیستم به علت فشار هوا و کمپرسور و یا فشار بخار، صدای نسبتا زیادی به وجود می آید که از عیوب مشعل می باشد.
بالاخره نوع سوم، که بیشتر در دیگ های حرارت مرکزی به کار برده می شود و کامل ترین نوع مشعل است و در دو نوع مشعل با فشار کم و مشعل با فشار زیاد ساخته می شوند.
فهرست مطالب
مشعل ها
1-مشعل با فشار کم
2- مشعل با سوخت مایع سنگین
مشعل گازی
شرح کلی دیگ های بخار
هوارسانی دیگ
ساختمان بدنه دیگ
٣- لوله ها
٤- تمیز کاری و کنترل دیگ
٥- نصب دستگاههای خارجی دیگ بخار
وسائل و اتصالات دیگ
مشعل مایع سوز
اصول کار
جرقه زن الکتریکی گازی
اصول کار پمپ و ارزه سوخت
روش کنترل مشعل خودکار
مشعل های دو سوخته گاز و مایع
کنترل هوا و سوخت
مشعل دو سوخته گاز و مایع
سوئیچ های فشار گاز
آزمایش آببندی شیر های اطمینان مشعل گاز سوز توسط ازت بطور اتوماتیک
روش آزمایش آببندی
آزمایش آببندی شیرهای اطمینان مشعل گاز سوز توسط ازت بطور غیر خودکار
وسائل کمکی دیگ های بخار
کنترل کننده مدوله فشار
تنظیم دستگاه کنترل فشار
کلید حد فشاری
قرار دادن حد فشار در اندیکاتور اصلی
کنترل کننده های سطح آب
کنترل کننده پمپ تغذیه و نخستین مرحله کمبود سطح آب و اعلام خطر
کنترل مدوله سطح آب
محفظه شناور
شیر کنترل مدوله
جعبه کنترل
بالا آمدن سطح آب در داخل دیگ ( کاهش نسبت تبخیر )
پائین آمدن سطح آب در داخل دیگ بخار ( افزایش نسبت تبخیر)
کنترل کننده دوتائی سطح آب
کنترل کننده سطح آب خیلی کم
پمپ های تغذیه
جلوگیری از تشکیل رسوب در دیگ بخار
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
36
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.