مقاله در مورد گران فروشی
این تحقیق در مورد گران فروشی می باشد و به بیان تعریف ، علل ، مشکلات و آثار گران فروشی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های اقتصاد ، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
گران فروشی یکی از آفت های کسب روزی حلال است که بسیاری از اهل بازار ممکن است دانسته یا ندانسته به آن مبتلا شوند. درآمد حاصل از گران ، حرام است و باید به صاحبان حق برگردانده شود و فروشنده ای که گران فروشی کرده، شرعا مالک آن اموال نیست.
زیرا درآمد حاصل از گران فروشی، حرام است و از حق الناس به شمار می رود که باید به صاحب اصلی آن برگردانده شود.
یکی از دستاوردهای فرمانبری از شیطان نفس، کم فروشی متاعی است که فروخته می شود. وقتی قرآن میفرماید: «ویلٌ للمطففین» یعنی وای بر کم فروشان! معنای واضحتر و روشنتر آن این است که این عمل، عملی شیطانی است که یک مسلمان یعنی تسلیم شده ی به فرامین خداوندی، به آن آلوده نمی شود.
ولی متاسفانه شاهد هستیم که برخی از افراد، با نادیده گرفتن حقوق دیگران، خود را در دام شیطان گرفتار نموده اقدام به کم فروشی و گران فروشی می نمایند
در حدیثی از آقا امام صادق علیه السلام داریم که می فرمایند:
«مغبون ساختن مومن، حرام است و مغبون ساختن کسی که در قیمت کالا (و سالم بودن جنس) به فروشنده اعتماد کرده، حرام است»
مشکلات و معضلات اجتماعی گران فروشی
گران فروشی علاوه بر ضرری که از جانب فروشنده بر مشتری وارد می شود، باعث ایجاد مشکلات و معضلات اجتماعی دیگری نیز می شود.
با رواج گران فروشی در جامعه، دیگر هیچ کس به دیگری اعتماد و اطمینان نخواهد کرد و هر کس با بدبینی و تردید به دیگری می نگرد، در این صورت، امنیت روانی که یکی از اساسی ترین نیازهای انسان در جامعه است، خدشه دار می شود.
همچنین موجب بالا رفتن قیمت های کاذب اجناس شده و در نتیجه تورم را در پی دارد.
فهرست مطالب
مقدمه
مشکلات و معضلات اجتماعی گران فروشی
به چه کسی گران فروش می گویند؟
دیدگاه قرآن درباره گران فروشی
علت بیان نشدن مسئله گران فروشی در قرآن
مثال هایی از گران فروشی
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
11
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.