مقاله رویکردهای برنامه درسی برای آموزش نخبگان با تاکید بر کشور ایران
چکیده
نظام آموزشی ایران رویکردی جدی به نخبه پروری دارد.نظام های آموزشی نخبه پرور با شناسایی دانش آموزان بالقوه باهوش، بااستعداد و توانمند، و فراهم کردن امکانات مناسب، سعی دارند تواناییها و استعدادهای بالقوه آنها را شکوفا کنند. در این میان، برنامه درسی از ابزار و ارکان اصلی و زمینه ساز برای تحقق رویکرد نخبه پروری در نظام های آموزشی نخبه پرور است.از طرفی نخبگان را می توان در دو طیف تجزیه گرا و ترکیب گرا دسته بندی نمود. نخبگان تجزیه گرا توان و استعدادشان در یک زمینه مشخص علمی و نظری، به صورت محض متمرکز شده و نخبگان ترکیب گرا توانائی بروز عملیاتی نخبگی خود را در شرایط بی ثبات، متغیّر، و دشوار، در حوزه های چند زمینه ای و بین رشته ای، دارند. در مقاله حاضر، زمینه های مناسب برای فعالیت نخبگان تجزیه گرا و ترکیب گرا با تاکید بر نیاز کشور مورد بررسی قرار می گیرد. سپس مشخصه ها و نیازمندیهای برنامه درسی مناسب برای پرورش نخبگان تجزیه گرا و ترکیب گرا در دو طیف برنامه درسی تجزیه گرا و برنامه درسی ترکیب گرا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی: نخبگان تجزیه گرا، نخبگان ترکیب گرا، برنامه درسی نخبه پرور، برنامه درسی تجزیه گرا، برنامه درسی ترکیب گرا
Curriculumapproach for elite education with emphasis onIran چکیده
Abstract
نظام آموزشی ایران رویکردی جدی به نخبهپروری دارد. نظامهای آموزشی نخبهپرور با شناسایی دانشآموزان بالقوه باهوش، بااستعداد و توانمند، و فراهم کردن امکانات مناسب، سعی دارند تواناییها و استعدادهای بالقوه آنها را شکوفا کنند.
کلمات کلیدی: نخبگان تجزیه گرا، نخبگان ترکیب گرا، برنامه درسی نخبه پرور، برنامه درسی تجزیه گرا، برنامه درسی ترکیب گراe
مقدمه:
نظام آموزشی ایران رویکردی جدی به نخبه پروری دارد.نظام های آموزشی نخبه پرور با شناسایی دانش آموزان بالقوه باهوش، بااستعداد و توانمند، و فراهم کردن امکانات مناسب، سعی دارند تواناییها و استعدادهای بالقوه آنها را شکوفا کنند. در این میان، برنامه درسی از ابزار و ارکان اصلی و زمینه ساز برای تحقق رویکرد نخبه پروری در نظام های آموزشی نخبه پرور است. برنامه درسی می تواند با اتخاذ رویکرد مناسب جهت تربیت نخبگانی که بتوانند در انواع محیط ها به کار پرداخته و توانایی های بالقوه خود را آشکار نمایند. برنامه درسی به عنوان یکی از ستون های الزامی سازه علوم تربیتی نقش بی بدیلی در عملکرد های تربیتی داشته است. و حتی پا را از قلمرو رسمی بودن بیرون گذاشته، فرایند های غیر رسمی را در بر گرفته است.(اسکندری، ۱۳۸۷)، ما در این مقاله به بررسی دو طیف از برنامه درسی در آموزش نخبگان می پردازیم و از مزایا و معایب هر کدام سخن به میان می آوریم، با توجه به اینکه در این مقاله روی سخن ما در مورد رویکرد های برنامه درسی است، از تعریف برنامه درسی خودداری نمودیم و آن را به عنوان دانش پیشین خواننده تصور نموده ایم.
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
13
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.