مقاله مسئولیت اجتماعی و پیشینه ی مطالعاتی آن
مسئولیت اجتماعی و پیشینه ی مطالعاتی آن
شرکت بزرگ و فرا ملی عمدتاً گزارشاتی تحت عنوان مسئولیت اجتماعی شرکتها را هر ساله منتشر کرده و در دسترس عموم قرار می دهند که در آن با بر شمردن برخی از ضوابط و اصول کاری خود گزارشی از فعالیتهای اجتماعی خود، سرمایه گذاری های اجتماعی خود، مشارکتهای اجتماعی خود را ارایه می دهند. گزارش دهی اجتماعی شرکت ها روشی برای مدیریت اثر گذار و پذیرش اجتماعی است که توسط شرکت ها طرح می شود تا رضایت مندی ذی نفعان گوناگون را در مورد رفتارهای عمومی شان تضمین کنند.
شرکتها گزارش دهی اجتماعی را بعنوان فرآیند ارتباط اثرات زیست محیطی و اجتماعی فعالیت های اقتصادی شرکت بر روی گروههای ذی نفع ویژه در بین جامعه و در سطح وسیع آن می بینند. هر ساله نیز موسساتی براساس این گزارشات، شرکتها را از نظر مسئولیت پذیری اجتماعی رده بندی می کنند، در سال 2005 مجله فورچون شرکتها را براساس مسئولیت پذیری اجتماعی و زیست محیطی رده بندی کرده است.
شرکت هاى بریتیش پترولیوم، رویال داچ شل و ودافن به عنوان سه شرکت نخست دنیا از نظر مسوولیت پذیرى در قبال مسائل اجتماعى و زیست محیطى معرفى شدند. به نوعی برای ما مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکت ها یعنی چگونه از طریق کسب و کار مسئولانه ایجاد ثروت کنیم.
بنابراین رفتارهای تجاری شرکت حوزه کارکنان، مشتریان، پیمان کاران، محیط زیست و جامعه را در برمی گیرد. بنابراین یک رابطه برنده – برنده و خلق ارزش مشترک هم برای جامعه و هم برای بنگاه، زیربنای مفهومی موضوع مسئولیت شرکتی است. مسئولیت اجتماعی شرکت ها بر مسئولیت و پاسخ گویی به عنوان پایه و اساس رفتار یک سازمان در اجتماع تاکید دارد و ناظر بر چگونگی کسب و کار مسئولانه همراه با تولید ثروت است.
این نیازهای اجتماعی جامعه است که بازارهای اقتصادی را تعریف می کند. بنگاههای اقتصادی در قبال کلیه ذی نفعان مسئول هستند و ذی نفعان مشتری، کارمند، خود سازمان، مصرف کنندگان، محیط زیست، جامعه محلی، همسایهها، دانش گاه و اقتصاد آن ملت را شامل می شود. مسئولیت اجتماعی شرکت ها برای حکومت ها جذاب است؛ زیرا آنها را قادر می کند تلاش ها، برنامه ها و سیاست ها را جایگزین، تکمیل و یا قانونی کنند و مکمل نقش سنتی دولت، در تدوین سیاست گذاری اجتماعی کارا باشند (زاپالا، 2003)
فهرست مطالب
مسئولیت اجتماعی
2-3-1 . مقدمه
2-3-2 . تعریف مسئولیت اجتماعی
2-3-3 . ابعاد مسئولیت اجتماعی.
2-3-4 . ایجاد ارزش از طریق مسئولیت اجتماعی.
2-3-5 . تحلیل علمی برنامه های دارای دغدغه ی اجتماعی شرکت ها
2-3-6. . برخی مفاهیم کلیدی مسوولیت اجتماعی شرکت ها
2-3-7 . مسئولیت اجتماعی شرکت ها در ایران و موانع موجود
2-3-8 . رابطه توسعه ی منابع انسانی در سازمان و مسئولیت پذیری اجتماعی
2-3-9 . انواع مسئولیت پذیری سازمانها
2-4 . پیشینه تحقیق
منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
26
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.