پاورپوینت اختلالات ناشی از کمبود ید

پاورپوینت حاضر به بررسی اختلالات ناشی از کمبود ید می پردازد. کمبود ید موجب بروز مشکلاتی نظیر گواتر، کرتینیسم، کاهش رشد جسمی و ذهنی، و هیپوتیروئیدیسم می شود. این پاورپوینت به اهمیت پیشگیری و روش های مقابله با این مشکلات پرداخته است.

مقدمه:
ید به عنوان یکی از عناصر ضروری بدن، نقش مهمی در تولید هورمون های تیروئیدی دارد که در تنظیم متابولیسم و رشد سلول های بدن، به ویژه در دوران جنینی و کودکی، نقش اساسی ایفا می کنند. کمبود ید یکی از عوامل اصلی بروز اختلالات مختلف در سیستم تیروئید و عملکردهای هورمونی بدن است. هنگامی که بدن به مقدار کافی ید دریافت نمی کند، هورمون های تیروئیدی نمی توانند به اندازه کافی تولید شوند و این موضوع باعث بروز مشکلاتی همچون گواتر و کرتینیسم می شود.

گواتر یکی از شایع ترین اختلالاتی است که به علت کمبود ید رخ می دهد. این بیماری باعث بزرگ شدن غده تیروئید می شود و در صورت عدم درمان، ممکن است به ندول های تیروئیدی و حتی سرطان تیروئید منجر شود. گواتر به طور معمول در کودکان و نوجوانان شروع می شود و با افزایش سن، شدت آن نیز افزایش می یابد. همچنین کرتینیسم یکی دیگر از اختلالات جدی ناشی از کمبود ید است که در دوران جنینی و اوایل کودکی رخ می دهد و منجر به عقب ماندگی جسمی و ذهنی شدید در فرد می شود.

کمبود ید می تواند عوارضی نظیر هیپوتیروئیدیسم، کاهش IQ، ناهنجاری های مادرزادی و افزایش میزان سقط های خودبخودی را نیز به دنبال داشته باشد. این عوارض به ویژه زمانی شدیدتر می شوند که کمبود ید در دوران بارداری و رشد جنین رخ دهد. در چنین مواردی، حتی با تجویز هورمون های تیروئیدی پس از تولد، بسیاری از مشکلات مغزی و ذهنی باقی خواهند ماند.

جهانی شدن این مشکل، بسیاری از کشورها را بر آن داشته تا به روش هایی همچون یددار کردن نمک و مصرف مواد غذایی حاوی ید روی آورند. در ایران نیز برنامه های مختلفی به منظور مقابله با کمبود ید اجرا شده است که نتایج مثبتی در کاهش شیوع گواتر و دیگر اختلالات ناشی از کمبود ید داشته اند.

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 89

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.