پاورپوینت انباره داده Data Warehouse

انباره داده: عنصر اصلی هوش تجاری
– آنچه که معماری لایه مدیریت داده های سیستم های هوش تجاری را از معماری دیگر سیستم ها متمایز می کند، موضوع مهم و حیاتی انبارهسازی و ذخیره دائمی داده های عملیاتی است.
– مفهوم انبارهش داده ها، در چارچوب های مفهومی هوش تجاری(مانند کارخانه اطلاعات) از مهمترین مفاهیم است و انبارهداده در مرکزمعماری منطقی سیستم های هوش تجاری قرار دارد.
– دیگر عناصر یک سیستم هوش تجاری(پردازش های تحلیلی، داده کاوی، …) از این عنصر مهم بهره برداری می کنند.
– این موضوع آنقدر در حوزه هوش تجاری پررنگ است که گاهی انبارهه سازی داده ها را معادل هوش تجاری در نظر می گیرند.

چرا در کنار پایگاه داده به انباره داده نیاز داریم؟
– شکی نیست که برای تصمیم گیری هوشمندانه باید از سوابق کارها وعملیات گذشته آگاهی داشته باشیم.
– آگاهی از سوابق کارها و عملیات گذشته در صورتی ممکن است که اطلاعات کارها و داده های ناشی از عملیات به صورت مناسبی ذخیره شده باشد و دسترسی به آنها از زوایای مختلف وجود داشته باشد.
– انبارهه داده ها این نقش مهم را بر عهده دارد. یعنی برای هر موضوع تصمیم گیری، خلاصه ای از سوابق داده های مورد نیاز را به صورت یکپارچه و در ابعاد مختلف در اختیار ما قرار می دهد.

هوش تجاری: انبارش داده ها + تحلیل
انباره داده طرحی نو از پایگاه داده های قدیمی
پایگاه داده عملیاتی و مساله کارآیی

– تمرکز پایگاه داده عملیاتی جلوگیری از ذخیره چند مشخصه همسان درمکان های مختلف و نرمال سازی جداول به منظور پرهیز ار افزونگی داده ها است.
– (Data- in) اکثر سیستم های عملیاتی بر اساس فلسفه ثبت داده ها طراحی شده اند به گونه ای که داده ها در فضای بهینه ذخیره شوند و ازافزونگی جلوگیری شود.
– تهیه گزارش های تحلیلی استراتژیک از جداول نرمال، نیازمند تجمیع همزمان جداولی بزرگ است که این کار کارایی پایگاه داده را پایین می آورد.
– بنا براین پایگاه داده های BI به صورت چندبعدی و با جداول غیرنرمال بنابراین پایگاه داده های طراحی می شوند.

انباره داده یا پایگاه داده هوش تجاری
– بر اساس فلسفه خروج داده (گزارشگیری) شکل گرفته است
– بر اساس کارایی بالا جهت بازیابی اطلاعات طراحی شده است
– گرچه حذف افزونگی هدف اصلی طراحی نبوده است اما این افزونگی داده ها کنترل شده است.
– داده ها به گونه ای ذخیره شده که دسترسی به داده های مطلوب برای تحلیل های کلان کسب و کارها به راحتی ممکن است.
– معمولا هیچ داده ای راسا توسط کاربرد به خودی خود تولید نمی شود و کلیه داده ها یا قبلا موجود هستند و یا از طریق منابع داده های عملیاتی داخلی و خارجی به روز می شوند.

تفاوت طراحی پایگاه داده عملیاتی و پایگاه داده درBI
– در سیستم های هوش تجاری، طراحی پایگاه داده به صورت چند بعدی است. (برای مثال در موضوع سفارشات مشتری، خلاصه اطلاعات هر ماه، محصولات مورد نظر ومنطقه سفارش ذخیره شده است.)
– در سیستم های عملیاتی پایگاه داده به صورت نرمال طراحی می شود و بدست آوردن این نوع گزارشات چند بعدی به سختی انجام می شود و به پرس و جوهای ترکیبی و سنگینی نیاز می باشد.

دو نوع طراحی پایگاه داده در  BI
مدل ستاره ای
مدل دانه برفی

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 50

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.