تحقیق بازنمایی از مهاجرت بین المللی سرمایه های انسانی

بخشی از متن:
در آخرین سال های قرن بیستم‎, فرار مغزها‎, کمبود مهارت ها و فقدان فرصت های شغلی مسایل عمده ای هستند که سیاست گذارانی را که با تحقیق و توسعه در دولت‎, دانشگاه و صنعت ارتباط دارند‎, نگران کرده اند‎. اگرچه حرکت نیروی کار‎, به خصوص در بین نیروی کار بسیار ماهر‎, در عرض مرزهای سیاسی راه حلی را در ارتباط با نگرانی های مذکور به بعضی از دست اندرکاران ارایه می دهد‎, اما باعث ایجاد مشکلاتی برای دیگران می شود‎.
در این مقاله‎, با استفاده از تحقیقات مختلف تجربی ومطالعات زمینه ای سعی شده است تا بازنمایی از انواع مختلف حرکت منابع انسانی در عرض مرزهای ملی ارایه شود و در این باره که گروه های متنوع افراد بسیار ماهر تحت تاثیر چه عواملی دفع و جذب می شوند‎, بحث خواهد شد‎. در یک دیدگاه کلی‎, مقررات مهاجرت‎, سیستم مالیات بندی‎, امکانات مطالعاتی خارج از کشور‎, کیفیت کار‎, گستردگی ارتباطات‎, توسعه تجارت خارجی و علایم عرضه و تقاضای بازار نیروی کار در تصمیم گیری نقل مکان مهاجران بسیار ماهر به کشورهای خارجی نقش مهمی را ایفا می کنند‎.

مقدمه:
فرار مغزها زمانی رخ می دهد که جریان خروجی دانشجویان ثابت است و با جریان ورودی مشابهی از دیگر کشورها جایگزین نمی شود‎.  به نظر می رسد که رقابت برای کارکنان بسیار ماهر شدید و سخت باشد‎. جریان های سنتی مهاجرت افراد بااستعداد بین کشورها از جنوب به شمال‎, اینک در بعضی موارد معکوس می شود‎. بیشتر کشورهای واقع در جنوب‎, به خصوص در جنوب شرقی آسیا و شرق اروپا‎, از نظر فنی پیشرفت کرده اند و به میزان بالایی بر روی اقتصادهای مبتنی بر دانش قرار گرفته اند و بنابراین‎, جریان مهاجرت دانشمندان و مهندسان ماهر از آنجاها ممکن است متوقف شود‎. بنابراین‎, حرکت فرار مغزها و جذب مغزها ممکن است در تمام جهات صورت گیرد‎: شمال ‎- شمال‎, شمال ‎- جنوب‎, جنوب ‎- شمال و جنوب ‎- جنوب ‎. این حرکت ممکن است کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا را که به میزان بالایی به افراد بااستعداد خارجی وابسته اند‎, تهدید کند‎. ملت ها به طور روز افزونی انتقال تکنولوژی را در درجه اول به عنوان پدیده ای با جهت گیری افراد در نظر گرفته و از این بیم دارند که مزیت رقابتی شان را در آنچه به نظر می رسد که یک رقابت جهانی برای مهارت های ویژه باشد‎, از دست بدهند‎. بنابراین‎, مهاجرت به میزان بالایی به یک بخش غیرقابل تفکیک سیاست های تکنولوژی ملی تبدیل می شود‎. قابل ذکر است که اندازه چنین تاثیری در بین کشورها تفاوت می کند‎. به عنوان نمونه‎, در حالی که انگلستان با گسیل داشتن ودریافت استعدادها فعالانه در حرکت بین المللی متخصصان شرکت می کند‎, اما کشورهایی مثل روسیه و اروپای شرقی از فرار مغزهاعمدتالطمه می بینندوخروج متخصصان ازاین کشورهابه پدیده ای کاملاجدی تبدیل شده است ‎.به طور کلی‎, مقوله مهاجرت و حرکت بین المللی نیروهای بسیار ماهر یک موضوع پیچیده و متنوع است و بنابراین‎, نیازمند سیاست های بسیار مناسب و متنوع می باشد‎. هرگروه از متخصصان بسیار ماهر تحت تاثیر مجموعه ای از شرایط و تسهیلات مختلف جذب و کشیده می شوند‎. بنابراین‎, عوامل مختلف دفع و جذب در ارتباط با فرآیند نقل مکان و حرکت گروه های مجزای پرسنل بسیار حرفه ای در حوزه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (اروپا)‎, مورد بررسی قرار می گیرند‎.

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 80

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.