مقاله درباره تاثیر رادیواکتیو روی صنایع غذایی
این تحقیق در مورد موادغذایی بوده و به بررسی تاثیر رادیواکتیو روی صنایع غذایی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
مواد رادیو اکتیو به طور طبیعی، یکی از اجزای بیوسفر می باشند. برخی از آنها مانند کربن 14، تریتیوم یا هیدروژن 3 به وسیله تشعشعات کیهانی در فضای خارج از بیوسفر به صورت یکی از اجزا ثابت اتمسفر در آمده اند. تشعشع زمانی اتفاق می افتد که ایزوتوپ های ناپایدار، انرژی خود را به صورت امواج یا اجزایی بنام اشعه آزاد نمایند. انرژی حاصل از مواد رادیواکتیو در پزشکی، صنعت و کشاورزی کاربرد گسترده ای دارد.
ولی در کنار این موارد، نکات منفی نیز وجود دارد. رادیواکتیو به دی.ان.ای آسیب می زند و به طور خاص روی تقسیم سلولی تاثیر می گذارد. در نتیجه بافت هایی که تقسیم سلولی بالایی دارند، مانند دیواره روده، پوست و مغز استخوان، بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. اگر میزان رادیواکتیو به حد کافی زیاد باشد، سلول های مغزی هم ممکن است آسیب ببینند و در این شرایط، رادیواکتیو می تواند کشنده باشد.
مواجهه با هر ماده رادیواکتیوی بد است. پیش فرض کمیسیون هسته ای آمریکا این است که مواجهه با هر چیزی فراتر از سطوح زمینه طبیعی، برای سلامتی می تواند مضر باشد.
زنون و کریپتون، در بدن نگه داشته نمی شوند، برای همین تاثیر کمی دارند.
آسیب ید 131 و سزیوم بیشتر است. ید به طور فعال توسط غده تیرویید جذب می شود تا در ساخت هورمون ها به کار آید. اگر ید 131 که ذرات بتا آزاد می کند، توسط تیرویید جذب شود، می تواند به دی.ان.ای آسیب بزند و باعث سرطان تیرویید شود.
اثر رادیواکتیو در نگهداری مواد غذایی
برای تعیین و ارزیابی دوز تشعشعی جذب شده از شیوه دوزی متری استفاده می شود. در این شیوه نوارهایی از جنس مواد پلیمری در قسمت های مختلف بسته قرارداده می شود. این مواد پلیمری تحت تاثیر تابش اشعه تجزیه شده از خود ترکیبات غیراشباعی آزاد می کند که این ترکیبات غیراشباع جاذب اشعه ماوراء بنفش هستند. بنابراین با قراردادن بسته هایی به عنوان شاهد و قراردادن این شناساگرها در قسمت های مختلف بسته می توان مقدار دوز تشعشعی جذب شده را در قسمت مختلف بسته تعیین نمود و طبیعتاً میانگین آن را به عنوان معیار سنجش عملیات محاسبه نمود.
با توجه به این توضیح مقدار اشعه UV جذب شده معیاری از میزان ترکیبات غیراشباع تولید شده که در اسپکتروفتومتری UV در طول موج مشخصی قابل بررسی است. از سوی دیگر میزان ترکیبات غیراشباع مشخص کننده مقدار اشعه جذب شده در بخش های مختلف بسته توسط شناساگردها خواهد بود.
فهرست مطالب
مقدمه
اثر رادیواکتیو در نگهداری مواد غذایی
تغییرات حاصل از رادیواکتیو شدن محصول
تغییرات ناشی از تشعشع
اثر تشعشع بر روی سلول های میکروبی
مهم ترین عوامل موثر بر مقاومت میکروارگانیزم ها
تاثیر تشعشع روی ماده غذایی
مقادیر دوز تشعشعی مورد نیاز برای اهداف گوناگون در صنعت غذا
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
14
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.