تحقیق درباره فروشندگی طلا و جواهر

این مقاله در مورد فروشندگی طلا و جواهر است و به بررسی مهارت های فروش طلا، ذوغاب کاری، تابیدن، شوره کاری و استانداردهای شیمیایی و نگهداری فلزات می پردازد.

تعریف فروشنده طلا و جواهر
فرشنده طلا و جواهر کسی است که بتواند از عهده تهیه محلولها و مخلوطها شیمیایی مورد نیاز برای عیار سنجی فلزات قیمتی و انجام معاملات و محاسبات لازم برای فلزات و سنگهای قیمتی ( جهت تبدیل عیارهای مختلف ) بر آید .

توانایی تشخیص عوامل زیان آور محیط کار :
توانایی تشخیص عوامل زیان آور بستگی به مهارت و تجربه هر فروشنده طلا و جواهر دارد به این معنا که در هنگام کار و یا نگهداری اسیدها و مواد شیمیایی تشخیص دهد که این مواد چطور و کجا و به چه نحوی نگهداری شود .

عوامل زیان به سه دسته تقسیم می شود :
1- عوامل زیان آور که چندان خطر ساز نیستند و دارای اهمیت کمی می باشند .
2-عوامل زیان آور فیزیولوژیکی محیط کار مثل ضعیف شدن چشم یا تنگی نفس که در اثر کار با اسیدها و محلوهای شیمیایی در هنگام عیار سنجی فلزات بوجود می آید
3- آشنایی با عوامل زیان آور شیمیایی و بیولوژیکی : در مواقعی که فروشنده می خواهد اجناسی که به مدت طولانی در ویترین مانده است و رنگ آنها تغییر کرده را دوباره جلا دهد و داخل ویترین قرار دهد از مواد شوینده و شیمیایی استفاده می کند ، که در این هنگام باید به شیوه زیر عمل کرد :

ابتدا مقداری آب را گرم کرده تا حدی که دست در آن بسوزد ولی نجوشد بعد مقداری مواد شوینده را در آن ریخته و با یک مسواک یا برسی که الیاف آن پلاستیکی یا مویی باشد قطعات مورد نظر را فرچه زده و در داخل خاک اره چوب می گذاریم باید سعی شود تا زمانی که اجناس کاملا خشک نشده قطعات را آرام ولی منظم ماساژ داده زیرا باعث جلای بیشتر می شود . این اعمال درمورد کلیه طلاهایی که در مغازه طلا فروشی کثیف شده انجام پذیر است.

حال اگر شخصی به شما طلایی فروخت که کاملا سالم بوده و فاقد هر گونه شکستگی یا پارگی باشد و بخواهید آن قطعه را داخل ویترین گذاشته و بفروشید رعایت نکات زیر لازم و ضروری می باشد :

ابتدا قطعه را ذوغاب می کنیم .

ذوغاب کردن :
جهت این عمل یک کاسه مسی ( حتما مسی و یک تکه باشد ) را انتخاب کرده و داخل آن یک لیتر آب ریخته و سپس آن را حرارت دهید تا جایی که کاملا بجوشد سپس 40 سی سی جوهر نمک زرگری به آن اضافه می کنیم بعد قطعه طلای مزبور را تابانیده و داخل کاسه مس بیندازید و بگذارید تا چند لحظه بجوشد اگر با یک بار ذوغاب کردن قطعه مورد نظر تمیز شد تکرار آن لازم نیست اما در غیر این صورت تا 3 بار مجاز به انجام این کار هستید .

نکته مهم اینجاست که آب اسید محلول داخل کاسه مسی به هیچ وجه با آهن تماس نداشته باشد زیرا اگر آهن به داخل محلول فرو رود قطعه شما تمیز نخواهد شد و لکه های سیاه و قرمز به خود می گیرد و باید برای زیر و رو کردن قطعات طلا و نقره در محلول اسید از یک تکه چوب استفاده کنید کم یا زیاد بودن محلول بستگی به مقدار فلز قیمتی شما دارد .

اسید بوریک فقط در تعمیرات طلا استفاده می شود و برای قطعاتی که در آنها از تسمه و صفحه طلا استفاده شده کاربرد دارد .
قبل از آنکه به قطعه طلا حرارت دهیم آنها را در پودر اسید بوریک یا آب اسید بوریک آغشته می کنیم زیرا این عمل باعث می شود رنگ قطعه در اثر حرارت سیاه نشود .

تابیدن :
هنگامی که می خواهید قطعات طلا و یا نقره را داخل محلول کنید اگر آن را بصورت نتابیده به داخل محلول بیندازید اثرات لازم بر روی قطعات ایجاد نمی گردد ولی در صورت تابیدن محلول جوهر نمک کاملا بر طلا تاثیر گذاشته و آن را تمیز می کند .

تابیدن فلزی قیمتی این است که پس از نورد کردن ، فلز حالت نرمی خود را تا حدود زیادی ا زدست می هد و حالت فنری پیدا می کند که اگر به همان حالت کار نورد ادامه یابد فلز حالت شکن ( پارگی یا شکستگی فلز ) پیدا می کند ،در این صورت فلز را روی تور مخصوص تابیدن قرارداده سپس مشعل حرارت را روی آن آرام حرکت می دهیم تا جایی که همه قسمتهای فلز سرخ شود سپس شعله را خاموش کرده و پس از سرد شدن کامل فلز دوباره کار نورد را ادامه می دهیم .

تذکر مهم : هر گاه اندازه فلز مورد نظر در هنگام نورد کردن به 2 برابر اندازه ی اولیه خود برسد بهترین زمان تاباندن فلز می باشد . درجریان نورد کاری فلز ممکن است گاهی لازم باشد تا سه بار یا بیشتر فلز را بتابانیم .

برای پرداخت کار سه روش کلی را باید در نظر داشت :
1- پرداخت با موتور :
این روش برای پرداخت طلا در همه رنگها و نقره استفاده می شود ، برای قطعه طلاهایی که رنگ آنها قرمز است و باید با موتور پرداخت شوند فقط همین راه تجویز می شود ولی قطعات طلایی که رنگ آنها زرد است و با موتور پرداخت نمی شود باید عمل شوره کاری را انجام دهیم در بعضی از قطعات ممکن است طلای مورد نظر 2 تکه باشد تکه بالایی قرمز و قطعه زیر آن زرد رنگ باشد لازم است تکه قرمز با موتور و تکه زرد با شوره پرداخت شود .

2- شوره کردن :
شوره تشکیل شده است از شوره – نمک – زمه بعد از آنکه قطعات طلا را ذوغاب کردیم با توجه به آنکه رنگ آنها زرد است در همان حالت که طلا خیس است آن را داخل پودر شوره فرو برید و خوب آن را زیر و رو کنید تا تمام نقاط قطعه به شوره آغشته شود سپس آن را بر روی تخته نسوز گذاشته و یا با چفت آن را بگیرید و خیلی آرام به آن حرارت دهید و قطعه رابتابانید حرکت چرخش دست باید خیلی سریع باشد شوره بر روی کار یا قطعه زولبیایی رنگ می شود بعد آن را در آب فرو برده و سپس آن را فرچه سیمی بزنید دراین حالت قعطه طلا برای ذوغاب دوم یا ذوغاب بعد از شوره کاری آماده می شود البته برای شوره کاری با توجه به قطعات کار هر کس روش کار خود را دارد ، اگر قطعه طلا نگین دار بود و نگین آن برلیان اصل و غیر قابل پیاده شدن بود می توانید قطعه را با نگین جرارت دهید ولی حتما پس از حرارت دادن چند لحظه ای صبر کنید تا قطعه سرد شود و بعد آن را داخل آب کنید .

چون اگر داغ باشدو یکدفعه آن را سرد کنید نگین می شکند حال اگر قطعه طلا دارای نگین بود از قبیل برلیان اتمی ، فیروزه ، زمرد و غیره حتما باید نگین پیاده شود و بعد عمل حرارت و شوره کاری انجام شود.

نگین هایی که در برابر حرارت مقاوم هستند عبارتند از : برلیان ، الماس ، یاقوت

جدول سختی مویا موهس :
1- تالک 2- ژیپس 3- کنسیت 4-فلوریت 5- آپاتیت 6- فیروزه 7- ارتوز
8-گوارتز 9- کراندوم (مادرسنگ یاقوت ) 10- الماس

طرز تهیه ذوغاب بعد از شوره کاری :
ابتدا آب تمیز را جوش آورده و در داخل یک ظرف پلاستیکی می ریزیم و به آن جوهر نمک اضافه می کنیم ( تاکید می شود ظرف حتما پلاستیکی باشد ) در این لحظه کار شوره شده را داخل ذوغاب می ریزیم و اجازه می دهیم که تا چند لحظه داخل آن باقی بماند ( زیر یک دقیقه ) و بعد با یک وسیله چوبی آن را از داخل ذوغاب خارج می کنیم و فرچه می زنیم.

تذکر : اگر بر روی تخته نسوز تکه طلایی را شوره کردیم دیگر نباید روی آن قطعه عمل جوشکاری انجام دهیم زیرا باقی مانده پودر شوره باعث کسر فلز قیمتی می شود.

2- روش ذاغ نمک کردن : موادی که در ذاغ نمک کردن استفاده می شود عبارتند از: شوره – نمک – نشادور برای ذاغ نمک کردن هم مثل شوره کردن عمل
می کنیم با این تفاوت که در ذاغ نمک کردن دود و دم بیشتری ایجاد می شود و چون دود آن سمی تر از شوره کاری می باشد کاربرد آن کمتر است .

پرداخت کاری با موتور : همانطور که قبلا گفته شد قطعه طلاهایی که رنگ آنها قرمز است و یا به قرمزی می زند را با موتور پرداخت و جلاء می دهند این دستگاه از اجزای زیر تشکیل شده است :
1- موتور
2- سرمحور موتور
3- جعبه موتور ( جعبه پرداخت )
4- فرچه پنزا
5- داروی پنزا
6- فرچه جلاء
7- داروی جلاء

فهرست مطالب:
تعریف فروشنده طلا وجواهر ۱
ذوغاب کردن ۲
تابیدن ۴
طرز تهیه ذوغاب بعد از شوریده کاری ۵
ترازو بر دو نوع است ۹
طلا و جواهر ۹
اطلاعات لازم وضروری برای یک فروشنده ۱۰
طریقه فروش ۱۲
طریقه معارضه ۱۳
قابل توجه فروشندگان محترم ۱۴
استاندارد آموزشی سنگ شناسی ۱۶
تعیین وزن مخصوص الماس ۱۷
فرق بین الماس و برلیان ۱۸
شبیه سازی ۱۹
طریقه تشیخیص تورمالین سبز با زمرد ۲۰
کانی های مشابه و انواع شبیه سازیهای زمرد ۲۱

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 23

پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.