دانلود مقاله کاربرد چوب در معماری
مقدمه
سرزمین کهنسال ایران با فرهنگی غنی و تمد نی درخشان وتاریخی ، همواره کانون پژوهش های علمی و تحقیقات باستانشناسی و فرهنگی بوده است ، به همین علت هم از دیر بازپژوهندگان،دانشوران،شرق شناسان، سیّاحان خارجی وعلاقه مندان به فرهنگ و هنر مشتاقانه به این سرزمین افسانه ای چشم دوخته اند.
موزه های بزرگ و معروف جهان نیز بخش مهمی از فضاهای فرهنگی ایران اختصاص داده ومراکز تحقیقاتی خاصی را بدین منظور تاسیس کرده اند ودانشگاههای معتبر دنیا هم بخشهای ویژه ای را جهت شناخت تمدن وفرهنگ ایران دایر نموده اند.این همه توجه و دقت پیگیر در شناخت میراث اصیل فرهنگی ایران نشانه بارزی ازغنای فرهنگی و وسعت وپیچیدگی هنر دردورانهای مختلف این سرزمین کهنسال است.
سازمان میراث فرهنگی کشور تلاش دارد تا علاوه بر آشنا ساختن مردم با ارزشهای گرانبار تاریخ وفرهنگ این مرز و بوم،به تبادل اطلاعات تخصصی در سطح بین المللی دست یازد و از دیگر سو با انتشار مقالات و نتایج پژوهشهای انجام یافته و همچنین تحقیقات علمی جدید،این رسالت بزرگ رابه انجام رساند.بی تردید استمرار این شیوه که به زعم ما افق های گمشده ای را پیش چشم خواستاران و پیوستگان آداب و ارزشهای فرهنگی ایران اسلامی خواهد گشود.
پیشگفتار
زندگی انسان از نخستین دوران،با هنر عجین بوده است و به تدریج که آدمی رشد و تکامل یافته،نیز همزمان با او به صورتهای مختلف تعلی یافته است.تاکنون تعریفها ونظرهای گوناگونی درباره هنر ارائه شده است و آنچه که به وضوح از بررسی آنها قابل درک است،این است که هنر بیان کننده حالتهای عاطفی و انعکاسهای روحی انسان است که به شکلهای متفاوت نمایان می گردد.هنر را از نقطه نظر زمانی می توان به دورههای ((کلاسیک))و((معاصر)) تقسیم نمود.
هنرهای کلاسیک که ریشه درزندگی مردم دارند بر اصولی استوارند که مطابق با آداب و سنن و محیط زیست هر منطقه تولد و رشد یافته اند.این گونه هنرها در ایران به تذهیب، مینیاتور، میناکاری،زری بافی ،کاشیکاری،سرامیک سازی،قلمزنی،خاتم کاری،منبت ومعرق کاری شهرت یافته اند ودر کل به عنوان هنرهای سنتی شناخته شده اند.اگر چه مجموع این هنرها در رده هنرهای مصور قراردارند ولی اکثر آنها در شمارکارهای صناعی نیز محسوب می شوند و با نوآوریها و دقت نظرهای ظریف هنری که موجب لطافت هر یک از اشیای کاربری آن می شود از دیدگاه هنری نیز مورد نظر قرار می گیرد.
بدین گونه است که امروز از این صنایع هم به طورمستقیم و هم کاربردی در تزئینات داخلی استفاده می شود و ما در این کتابچه کوشش کردیم تا قدری در مورد تاریخچه چوب ومعرق وهمچنین کاربرد چوب و هنر معرق در معماری داخلی بررسی کنیم .
فهرست مطالب
مقدمه
پیشگفتار
چوب
مقدمه
تعریف چوب
خصوصیات چوب
معایب چوب :
خواص فیزیکی چوب:
خواص مکانیکی چوب:
انواع چوب:
فرآوردهای چوبی
چوب در جنگل:
انواع گونه های چوبده:
چوبهای صنعتی:
*انواع چوب از نظر شکل و نوع نحوه مصرف:
فرآورده های چوبی:
ـ تخته:
ـ نئوپان:
تخته سه لایی:
دکوراسیون داخلی ساختمان
مقدمه
تزئینات داخلی ساختمان
نحوه ساخت پارتیشن
پاراوان
مقدمه ی تاریخی
انواع معرق
معرق با زمینه رنگ
معرق خاتم
معرق منبت
بررسی سه اثر از سه نسل هنرمندان معرق روی چوب
مقدمه
ابزار کار و کاربرد آن
۱٫ اره دست
۲٫اره چوب بر
۳٫اره فلز
۴٫پرس برقی
۵٫پرس دستی(پیچ دستی)
۶٫پیشکار
۷٫تیزک
۸٫چکش
۹٫سوهان تخت
۱۰٫سوهان چوب ساب
۱۱٫کمان اره
۱۲٫رنده دستی
۱۳٫سنگ سفت
۱۴٫گازانبر
۱۵٫گونیا
۱۶٫لیسه
۱۷٫ماشین پرداخت
۱۸٫مته دستی
۱۹٫مداد و متر
۲٫مغار لیسه تیز کن
۲۱٫میخ
مصالح
۱٫چوبهای صنعتی
اهمیت چوبشناسی از دیدگاه هنر معرق کاری
صدف و عاج
مواد چسبنده و کاربرد آن
مواد محافظ و جلا دهنده
خمیر سیاه
مراحل اجرای یک طرح معرق
۱٫طرح نقشه
۲٫خرد کردن مدل
۳٫نصب و قطعه های خرد شده
۴٫دوربری نقشها
۵٫تهیه و نصب زمینه اصلی
۶٫انتقال نقشها بر روی چوبهای صنعتی
۷٫اتصال نقشها
۸٫پرس کردن
۹٫دوربری کناره
۱۰٫پرداخت
۱۱٫لیسه زدن و پرداخت مجدد
کیلر
فرمت فایل:
WORD
تعداد صفحات:
53
پس از پرداخت آنلاین، بلافاصله لینک دانلود فعال می شود و می توانید فایل را دانلود کنید. در صورتیکه ایمیل خود را وارد کرده باشید همزمان لینک دانلود فایل به ایمیل شما نیز ارسال میگردد.